Zdravlje

Biljka koja rešava sve ženske probleme

U prodavnici zdrave hrane će vam reći da to skoro niko ne kupuje, a biljka koju znamo kao “Hoću-Neću” ili “Voli me-Ne voli me” zapravo je u narodu poznata kao Rusomača, Krvavka, Pastriska torbica, Babine gnjide ili Mačija srca.

Foto: Rusomača ili Hoću-Neću, poznatija kao i Krvavka ili Pastirska torbica

Ova biljka pod imenom Capsella bursa-pastors rešava tonu ženskih problema.

Reguliše menstrualni ciklus, smanjuje obilna krvarenja kod menstruacije, smanjuje upale kod grudi pri dojenju (mastitis), smanjuje vaginalni sekret, regeneriše jajnike, ubija hemoroide i šuljeve.

Zatim rešava rane, dezinfikuje rane, sprečava krvarenja, olakšava zarastanje, sprečava krvarenja iz nosa, unutrašnja krvarenja.

Razlog je zato što je biljka ujedno i hemostatik (zaustavlja krvarenja), koronarni vazodilatator (širi krvne sudove srca), uterotonik (ispira i dezinfikuje matericu), hipotenzor (smanjuje krvni pritisak) i analgetik (ublažava bolove).

Cena je 80 din do 160 din za kesicu od 40 do 100 gr. Imate je na svakom ćošku. Dovoljno je da je osušite na suncu ili u dehidratoru. Bitno je da biljka ostane zelena kada se osuši. Ako promeni boju nije dobro. Koristi se cela kao čaj.

Od nje se mogu praviti kreme, sapuni, tonici, tinkture, kupke, čajevi itd.

Stavi se jedna supena kašika rusomače, prokuva se i pije se kao čaj ili od tog čaja se stavlja obloga na grudi, šuljeve, rane itd.

Takođe može da se doda čaj kao topla kupka i da se sedi u njemu.

Ova biljka rešava skoro sve moderne ženske probleme, a skoro nijedna žena je ne koristi.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

NAJČITANIJE

Poželjno kopiranje i uzimanje sadržaja bez dozvole

Za sve informacije pišite nam na

office[at]i1info.net

Copyright © 2015 Flex Mag Theme. Theme by MVP Themes, powered by Wordpress.

To Top