Srbija

Još jedna smrt deteta 4 dana nakon primljene vakcine u Kikindi

Nakon velike tragedije koja se dogodila u Novom Sadu i ispovesti majke čija je zdrava beba preminula 3 dana nakon vakcinacije, desilo se, nažalost, nešto slično u Kikindi.

Foto: Zivimzasrbiju.com

Naime, Sanijela Todor Rajić izgubila je sina Stefana, koji je preminuo četvrti dan nakon primljene dve vakcine. Na rođenju je dobio ocenu 10, redovno je praćen od strane pedijatra i bio je zdravo dete.

Kako gospođa Sanijela tvrdi, njen sin Stefan je primio vakcinu u petak (20. avgusta), nije imao temperaturu, već samo mali otok na nogama. Međutim, u nedelju uveče je bio nervozan, plakao je i vrištao, nakon čega ga je majka okupala i stavila na spavanje.

Kada se Stefan nakon par sati probudio nije više bio nemiran, ali mu je ruka u koju je prethodno primio vakcinu u porodilištu krvarila, kaže Sanijela. Mali Stefan je u porodilištu dobio BCG vakcinu, koju primaju sva deca, ali je mesto uboda krenulo da krvari i gnoji.

Iako se Sanijela obratila doktorki kada je primetila da se to dešava, ona joj je rekla da je to potpuno normalno i da ne brine.

Avgusta meseca, dete je primilo vakcinu Pentaxim i vakcinu Simflorix. Stefan tada nije bio zdrav, kašljao je i nos mu je curio, nije smeo da primi te vakcine, kaže njegova majka.

Samo četiri dana nakon primljenih vakcina, beba je preminula, a majci ni nakon skoro četiri meseca nije dat obdukcioni nalaz. Međutim, u potvrdi o smrti piše da je uzrok – iznenadna smrt odojčeta, poznata i kao “smrt u kolevci”.

Iako postoji veliki broj istraživanja koji ukazuje na vakcinaciju kao krivca, ništa se ne čini da se vakcinacija odojčadi obustavi.

Priču ove majke, koja nažalost nije jedina, možete pogledati u snimku ispod. Intervju sa majkom koja je izgubila svoje dete radila je dr Jovana Stojković iz saveza Živim za Srbiju.


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJČITANIJE

Poželjno kopiranje i uzimanje sadržaja bez dozvole

Za sve informacije pišite nam na

office[at]i1info.net

Copyright © 2015 Flex Mag Theme. Theme by MVP Themes, powered by Wordpress.

To Top