Blog

Nole, vrati se kući | Blog

Novak Đoković je izgleda zaboravio da kada se ide u tuđu kuću poštuješ pravila te kuće.

Ovih dana tuđa kuća u koju je on otišao se zove Australija. Australija je u poslednje dve godine poznata kao zemlja koja je narigoroznije i skoro nacistički sprovodila svoje mere “zaštite stanovništa” od korona virusa. Mnogi protesti na svirepa zaključavanja, ucenjivanje i prisilu stanovništva da se vakcinišu nisu urodili plodom. No, to nije ni čudno s obzirom da je Australija osnovana kao zatvor.

Video: Protesti u Australiji / YouTube

Tačnije, 26 januara 1788. kapetan Artur Filip (Arthur Phillip) je sa svojih 11 britanskih brodova doveo osuđenike da osnuju koloniju Novog Južnog Velsa (New South Wales).

Zatvor tada je do danas ostao zatvor. Promenile su se samo boje i format zatvora. Tako da nije najveći problem Australijanaca što su njihovi potomci bili osuđenici, već zato što su njihovi potomci bili zatvorski čuvari. A čuvari vole da čuvaju svoj zatvor i da drže zatvornike pod svojom komandom.

Pošto je Novak odlučio da ipak ide u zatvor ili koncentraioni logor kako isto nazivaju Australiju ovih dana – onda je bitno u zatvoru poštovati ta pravila. Svako ko se buni u zatvoru zapravo može da samo gore prođe.

Tako da ako zatvorski čuvar kaže na ulazu izuvanje, a ti nećeš to, ne donosiš mu onda dokaze što ne smeš da se izuvaš. Naravno, uvek imaš i opciju da ne odeš dobrovoljno kod tog domaćina ili u taj zatvor ako ti nije do toga.

O duplim standardima možete pogledati video u prilogu koji prikazuje jasno zašto čak ni “Novak” transparenti nisu poželjni. I to sprovodi obezbeđenje koje prvo ne drži svoje mere, te malo nose masku, malo ne.

Video: Australian Open brani da se drže “Novak” transparenti jer “nisu poželjni”. / I1INFO

Sve, u svemu potvrđuje se istina o kojoj smo pisali ovde, a o kojoj je govorio Dejan Savić, trener vaterpolista. Prvo što on uči naše sportiste je da “pobede nepravdu”.

Ne tretiraju se jednako Novak i Federer ili Nadal i Novak. Ako hoćeš da njih pobediš moraš da igraš protiv sudija, publike, nameštanja itd. Čak ni sponzori ne daju isti novac igračima iz Srbije i iz Švajcarske.

Tretiranje Srba svuda u zapadnom svetu (osim u Americi) je kao da su građani drugog reda. I svet je video nešto što mi znamo već decenijama, ako ne stotinama godina.

Zato Nole, vrati se kući ako si pametan. Dođi da živiš među narodom koji te voli i poštuje. Baš kao što je poznati guslar i pevač Milomir Miljanić u pesmi opevao “Idem tamo đe me vole” . Novak može bez problema lepo u penziju, dokazao je više nego što je trebao u sportu, te sada može da se posveti lepo zdravom životu, prirodi, porodici, pametnim stvarima i Bog da ga vidi.

3 Comments

3 Comments

  1. Stefan says:

    Ovo je Miroljub pisao 100%! ?

  2. Stefan says:

    Opaaa Trifunoovićuu, ne hvališ se…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJČITANIJE

Poželjno kopiranje i uzimanje sadržaja bez dozvole

Za sve informacije pišite nam na

office[at]i1info.net

Copyright © 2015 Flex Mag Theme. Theme by MVP Themes, powered by Wordpress.

To Top