BiH

Gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković: Đinđić je moj uzor!

Glavni grad Republike Srpske u 2021. godinu ulazi sa novim gradonačelnikom i nadom u bolje sutra. Jedan od trenutno najpopularnijih mladih političara u regionu, prvi čovek Banjaluke Draško Stanivuković (27) ugostio je ekipu portala Nova.rs i ispričao nam šta ga je sve sačekalo na novom poslu prvog radnog dana, koje odluke je već doneo, ko su njegovi uzori na političkoj sceni, ali i zašto je afera „Ikona“ najveći diplomatski skandal do sada.

U intervjuu je odgovorio i ko je njegov najveći politički uzor.

Ko je Vaš uzor na političkoj sceni, na koga se ugledate?

Kao narod smo bogati velikim ličnostima, koje treba da nam budu uzori. Od dinastije Nemanjića do danas. Najveća inspiracija su mi duhovne ličnosti, sveti Vladika Nikolaj Velimirović, na primer. Posebno momenat kada je u Sikstinskoj kapeli rekao da je „naš narod bio na braniku Evrope za vreme turske najezde, naše su kosti tupile turske sablje“. U modernom dobu međutim je uzora malo teže naći. Ipak, neko ko je svojim govorima bio inspiracija, ali i svojom hiperaktivnošću i radom ostavio utisak da je ličnost ispred svog vremena, bio je Zoran Đinđić. On je naš narod svojim govorima i radom terao napred. Njegova vizija i profil rada na mene je ostavilo jak utisak iako sam bio vrlo mlad u njegovo vreme, ali i danas povremeno pogledam te nadahnjujuće intervjue na internetu.

Žao nam je što gospodin Stanivuković očigledno ne zna da je veliki Nikolaj Velimirović rekao da “3 počasti (zala) treba se kloniti”, a to su: “Evropska religija (katolicizam), evropska nauka (darvinizam i evolucionizam) i evropske kulture (agresivni liberalizam, globalizam, feminizam i homosekusalizam).

Ceo intervju možete da pogledate na video klipu ispod.

Video: Gradonačelnik Draško Stanivuković / Nova.rs
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJČITANIJE

Poželjno kopiranje i uzimanje sadržaja bez dozvole

Za sve informacije pišite nam na

office[at]i1info.net

Copyright © 2015 Flex Mag Theme. Theme by MVP Themes, powered by Wordpress.

To Top