Crna Gora

Pesnik i instruktor borilačkih veština Slavko Perošević isprebijao crnogorskog ustašu

Po ko zna koji put do sada, u petak 4. juna 2022. godine, stanovništvo malene opštine Šavnik suočilo se sa nemilim situacijama remećenja javnog reda i mira izazvanih od strane pripadnika šavničkog ogranka tzv. komitskog pokreta.

Foto: Slavko Perošević / IN4S

Ovoga puta na meti huligana se našao vlasnik jedinog hotela u varošici, renomirani šavnički ugostitelj Vaso Đoković.

Ne hajući za prisustvo gostiju i stranih turista Danilo Janković sa još nekoliko svojih prijatelja donosi sopstvenu muziku i razglas na terasu hotela i u sred dana organizuje žurku uz „nacionalni repertoar“.

Na upozorenje i molbu vlasnika da to ne čini odgovara da će i sam vlasnik morati da mu igra.

Đoković poziva policiju, ali po običaju, kada je u pitanju Janković, policija vidljivo kasni a kako i ne bi kada su toga dana u smjeni bili Jankovićevi pajtaši iz komitskog pokreta.

U isto vreme ne znajući za nastalu situaciju, na sastanak sa Đokovićem dolazi epski pesnik Slavko Perošević, prema kojem, istovremeno Janković usmjerava svoje provokacije i pretnje i ako već duži period Perošević sa njim ne govori.

Slavko Perošević u tom momentu i ne sluti da se osim maltretiranja i zaplašivanja Đokovića radi i o planiranoj akciji da se i on domami u hotel, jer, računaju da će se Đoković, u nevolji, beznadežno čekajući intervenciju policije, obratiti Peroševiću za pomoć.

Đoković ga ne poziva, ali igrom sluča Perošević dolazi da uspe gorivo na pumpi pored hotela, i ne znajući o čemu se radi – upada i sam u „zamku“.

Uz Jankovića ustaju i njegovi pomagači i kreću u fizički i verbalni obračun sa Đokovićem i Peroševićem.

Šta se dalje događalo obavijeno je delimično velom misterije.

Foto: Šavnik / IN4S

Kada su se, napokon, umilostivili da dođu posle tri uzastopna poziva, policajci na terasi zatiču Jankovića okrvavljene glave koji u njihovom prisustvu nastavlja da demolira inventar hotela psujući Đokoviću „četničku majku“.

Policija ga odvodi u ambulantu u Šavniku, gdje navedeni odbija da radi daljih pregleda u Nikšić ide bolničkim autom, već zahteva da ga vozi policija, što oni i čine. U bolnici u Nikšiću su mu konstatovane lake telesne povrede u vidu četiri kopče na glavi.

Po njegovoj verziji događaja, dobio je udarac od Peroševića od kojeg je pao i udario glavom u kamenu podlogu terase, dok Perošević tvrdi da se Janković u sveopštoj gužvi spotakao i pao sam.

Bilo kako bilo, atmosfera nesigurnosti u maloj varošici samo je još više pojačana, a u javnosti postoji percepcija Jankovićeve nekažnjivosti.

Brojni su Šavničani koji su bili pretučeni od strane Jankovića. Bio je vinovnik i revolveraškog obračuna u centru Šavnika kada je više puta iz blizine pucao na nenaoružanog čovjeka, ali ga srećom ni jednom nije pogodio. Za to delo je kažnjen zatvorskom kaznom, ali se tokom robijanja na poslu u Vatrogasnoj stanici gde radi, vodio na trudničkom bolovanju i samim tim, robijajući primao i platu.

Foto: Danilo Jankovic / IN4S

Posle robije vraćen je na posao.

Proslavio se i viralnim snimkom na Jutjubu, gdje vitlajući pištoljem preti sadašnjem premijeru Dritanu Abazoviću, ali za to nije kažnjen jer se navodno radilo o igrački i ako svi znaju da to nije slučaj.

Janković je zimus pretukao i direktora škole Baja Zorića samo zbog toga što je u školi organizacija Miholjski zbor podelila deci paketiće, zbog čega su šavnički profesori bili primorani da se peticijom obrate minstarstvu i traže zaštitu.

U čuvenom obračunu Žabljačana i šavničkih komita u kojem su ovi zadnji izvukli deblji kraj, takođe je vitlao pištoljem, ali i taj put je tvrdio da je u pitanju bila igračka i prošao nekažnjeno.

Kao pripadnik vatrogasne jedinice istakao se šamarajući svog načelnika, ali je i to nepočinstvo zataškano.

Osuđivan je više puta i za krađu i trgovinu narkoticima.
Zbog svega ovoga, javnost već davno iznenađuje upadljiva bliskost dotičnog sa nekolicinom službenika šavničke policije koji sa njim dele iste ideje.

Pitanje je samo koliko će još dugo navedeni pod njihovim bratskim štitom sijati strah nekada mirnom varošicom.

Izvor: IN4S

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJČITANIJE

Poželjno kopiranje i uzimanje sadržaja bez dozvole

Za sve informacije pišite nam na

office[at]i1info.net

Copyright © 2015 Flex Mag Theme. Theme by MVP Themes, powered by Wordpress.

To Top