Ilirija

Dr Halilović: Vučić obnavlja Dušanovo carstvo

Photo: Wikipedia/YouTube

Propagadni medij odlazećeg režima u Crnoj Gori, Dnevne novine, u svom vikend izdanju objavile su i najavile kao glavnu temu na naslovnoj strani intervju sa prof. dr Enverom Halilovićem, nekadašnjim rektorom Univerziteta u Tuzli, u kojem on doslovce predsednika Srbije Aleksandra Vučića i vlast u Beogradu optužuje za “obnovu Dušanovog carstva”!

Photo: Dnevne novine

Bivši ambasador BiH u Rusiji se nije zaustavio na ovoj konstataciji nego je “pozvao region da se suprotstavi novoj srpskoj hegemoniji” od koje svima preti opasnost.

Halilović uz hvalospeve Milu Đukanoviću istovremeno poziva aktuelnog predsednika Crne Gore da zajedno sa kolegama iz okruženja prenese nekome iz međunarodne zajednice “ko na ovaj prostor utiče” kakva opasnost preti od Vučića i vlasti u Srbiji. On, takođe, napada srpskog predsednika zbog uvođenja novog praznika – Dana srpskog jedinstva i zastave:

“I to je događaj koji pokazuje otvorenu nameru srpskog predsednika da obnovi Dušanovo carstvo. On čak ne priznaje stare datume, koji su se vezivali za srpsko jedinstvo, kao što je Savindan, već pravi nove, njegove datume srpskog naroda u celini. Vučić ih objedinjuje na novim osnovama i to pričom o ekonomskom i infrastrukturnom povezivanju takozvanih srpskih država kojima će Srbija još i da pomaže.”

Inače, Dnevne novine, uprkos izbornom krahu njihovih miljenika i finansijera iz Đukanovićeve DPS, ne prestaju da vode kampanju protiv Beograda, Vučića, SPC i crnogorske opozicije.

Za tu svrhu upotrebili su plejadu proverenih Đukanovićevih “spavača” u Srbiji okupljenih, pre svega, u Apelu 88, koji se ne miri sa padom najdugovečnijeg evropskog režima u novijoj istoriji.

Tako su redovni problematični sagovornici Dnevnih novina Žarko Korać, Nenad Čanak, Milenko Perović, Ratko Božović i ostali.

Izvor: Novosti.rs

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJČITANIJE

Poželjno kopiranje i uzimanje sadržaja bez dozvole

Za sve informacije pišite nam na

office[at]i1info.net

Copyright © 2015 Flex Mag Theme. Theme by MVP Themes, powered by Wordpress.

To Top