Srbija

Draža Mihailović dobio ulicu u selu kraj Kragujevca

U Desimirovacu je danas, u ulici u blizini centra sela, postavljena tabla sa imenom komadanta Jugoslovenske vojske u otadžbini (JVO) generala Dragoljuba Draže Mihailovića, koji je nakon Drugog svetskog rata osuđen na smrt i pogubljen, a 2015. godine odlukom Višeg suda u Beogradu rehabilitovan.

Foto: Dragoljub ‘Draža’ Mihajlović / Wikipedia

Skupština grada Kragujevca ranije je donela odluku o imenovanju te ulice na inicijativu Saveta građana Mesne zajednice. Tabla sa natpisom Ulica Đenerala Draže Mihailovića postavljena je na stubu za električnu enrgiju u ulici dugoj oko hiljadu metra u kojoj ima tridesetak kuća sa stotinak stanovnika, prenosi Glas Šumadije.

Na proteklim lokalnim izborima odbornik iz Desimirovca Aleksandar Radenković ubedljivo je pobdio ostale kandidate. Radenković je šef odborničke grupe Pokreta za obnovu Kraljevine Srbije (POKS). Zamenik predsednik POKS Mirko Čikiriz, rekao je novinarima nakon postavljanja table, da je Mihailović bio “veliki mučenik, veliki pravednik”.

Bio je i veliki strateg koji se borio protiv više desetina vojnih formacija u Srbiji. Sve što je uradio, uradio je za Srbiju. Srbija mu se odužila samo delimično, rekao je Čikiriz i dodao da se POKS neće zaustaviti na ovoj ulici. “Želimo da svaki grad u Srbiji dobije trg sa imenom i spomen obeležjem generala Draže Mihailovića”.

Postavljanju table sa nazivom ulice prisustvovalo je oko stotinu meštana Desimirovca.

Izvor: Glas Šumadije

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJČITANIJE

Poželjno kopiranje i uzimanje sadržaja bez dozvole

Za sve informacije pišite nam na

office[at]i1info.net

Copyright © 2015 Flex Mag Theme. Theme by MVP Themes, powered by Wordpress.

To Top