Srbija

Dveri hoće neradnu (pagansku) nedelju u Srbiji

U Severnoj Makedoniji će od 1. januara 2022. godine nedelja biti neradan dan, a ta praksa je već uvedena u Crnoj Gori. Zahtevamo neradnu nedelju i u Srbiji! – kažu Dveri.

“Već se ustalila praksa da aktuelni režim uzima sve najgore iz država širom Evrope i sveta (poput „Rio Tinta“), a da ne želi da uvede dobru praksu. Jednu od takvih dobrih praksi uvodi Severna Makedonija, u kojoj će od početka naredne godine nedelja biti neradni dan, što važi i za Crnu Goru već duže vreme.

Srpski pokret Dveri je u više navrata izlazio sa tim predlogom, ali režim Aleksandra Vučića tu ideju nije prihvatio. Mi smo jedina politička organizacija u Srbiji koja ima jasan stav po tom pitanju, odnosno zahtevamo neradnu nedelju i u privatnom sektoru, kao i duple dnevnice za one koji moraju da rade nedeljom i državnim praznikom zbog opisa svog posla.” – poručuji iz pokreta Dveri.

Inače Dveri zaboravljaju da prihvatanje obavezne neradne nedelje znači prihvatanje paganskog praznika “boga sunca” po kom se i nedelja na engleskom zove “Sunday”. Nedeljni zakon ima religijsko-političku pozadinu koju sprovodi Vatikan, a to je poštovanje “nedelje” koji su pagani stotinama godina obožavali. Vatikan lobira da sve više zemalja uvuče pod svoju kontrolu i na taj način odlučuje o budućnosti drugih zemalja.

Dveri su izgleda pale pod ruku Vatikana koji je uništavao srpski svet vekovima ili ne znaju ništa o tome što je čudno s obzirom da je “duhovni otac” Boška Obradovića – Vladimir Dimitrijević, teolog i pisac.

Još u 3. veku car Konstantin je primetio da neznabožačka nedelja, koju su neki hrišćani već praznovali, može da posluži kao pečat jedinstva. U tu svrhu on je 7. marta 321. godine izdao svoj čuveni zakon o praznovanju „časnog dana sunca” koji glasi: „U časni dan sunca neka se stanovnici gradova odmaraju i sve trgovine treba da su zatvorene. Samo oni koji se bave zemljoradnjom mogu slobodno obavljati svoje obične poslove, jer se događa da drugi koji dan nije povoljan za sejanje ili obrađivanje vinograda; ne iskoristivši pogodno vreme, mogli bi nam propasti dragoceni darovi koje nam nebo pruža.” (Codex Just. Knjiga 3,12)

Kako se nedelja uvukla u hrišćanstvo kao paganski praznik možete pročitati detaljno u knjizi “Kratka istorija hrišćanstva”.

Izvor: Danas.rs

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJČITANIJE

Poželjno kopiranje i uzimanje sadržaja bez dozvole

Za sve informacije pišite nam na

office[at]i1info.net

Copyright © 2015 Flex Mag Theme. Theme by MVP Themes, powered by Wordpress.

To Top