Srbija

Film “Dara iz Jasenovca” najgledaniji u Americi

Radio Televizija Srbije je večeras objavila podatke da je film “Dara iz Jasenovca” najgledaniji film trenutno u Americi.

Video: Dara iz Jasenovca trejler / YouTube

Film je svakako jedan od najgledanijih sa ovih prostora, a premijeru u Srbiji možete očekivati u martu 2020. RTS je takođe otkupio prava za ovaj film tako da će nakon premijere u bioskopima širom sveta biti ekskluzivno emitovan i na RTS-u.

Film Dara iz Jasenovca je srpski kandidat za Oskara, ali je, kako kažu, još važnije to što se posle toliko decenija ova bolna tema našla na filmskom platnu i zbog toga je RTS smatrao da svi građani Srbije treba da pogledaju film.

Film je sniman na osnovu autentičnih svedočanstava preživelih logoraša, Dara iz Jasenovca je prvi igrani film o najvećem ustaškom logoru u Drugom svetskom ratu, a osvrće se na period 1942. godine kada, posle velike ustaško-nemačke ofanzive na Kozari, lokalno stanovništvo masovno završava u koncentracionim logorima.

Vodeće uloge u filmu igraju glumci iz Republike Srpske Anja Stanić Ilić, Zlatan Vidović, Nikolina Friganović, Sandra Ljubojević, Željko Erkić i Goran Jokić, dok su glumačku ekipu iz Srbije činili Marko Janketić, Igor Đorđević, Nataša Ninković, Bojan Žirović, Jovo Maksić, Radoslav Rale Milenković, Vuk Kostić, Tatjana Kecman, Petar Zekavica, Jelena Grujčić, Bogdan Bogdanović i mnogi drugi.

Izvor: RTS

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJČITANIJE

Poželjno kopiranje i uzimanje sadržaja bez dozvole

Za sve informacije pišite nam na

office[at]i1info.net

Copyright © 2015 Flex Mag Theme. Theme by MVP Themes, powered by Wordpress.

To Top