Srbija

Inkvizitorski Haški sud osudio Ratka Mladića na doživotnu robiju

Da su svi Srbi maksimalno osuđeni u Haškom tribunalu koji je odavno izgubio legitmitet osuđujući jednostrano ceo srpski vojni vrh – nije čudo.

Praksa se nastavila i sa generalom Ratkom Mladićem. Kako RTS prenosi Ratko Mladić je pravosnažno osuđen na doživotnu kaznu zatvora. Žalbeno veće odbacilo sve žalbe koje je uputila Mladićeva odbrana. Odbijena je žalba tužilaštva da Mladić bude osuđen za genocid u šest opština u BiH.

Povodom Mladićeve žalbe da je sud u prvostepenoj presudi načinio više grešaka kada je zaključio da je udruženi zločinački poduhvat postojao, zaključeno je da Mladić nije pokazao da je prvostepeno veće pogrešilo, uz suprotno mišljenje sudije Nijambe.

Dodali su da prvostepeno veće nije pogrešilo ni prilikom ocenjivanja dokaza za koje on tvrdi da su oslobađajući.

Povodom žalbe Mladića zbog prava na pravično suđenje, predsedavajuća Žalbenog veća je rekla da je veće, uz suprotno mišljenje jednog sudije, odbilo osnove žalbe.

Kada je reč o udruženom zločinačkom poduhvatu u vezi sa Sarajevom i kapmanjom snajperskog delovanja i granatiranja. Pretresno veće je utvrdio, uz suprotno mišljenje sudije Nijambe, da je Mladić delio nameru da radi na postizanju zajedničkog cilja u vezi sa Sarajevom i da je tome doprineo.

Povodom osporavanja nekih aspekata presude, Žalbeno veće je konstatovalo da Mladić nije pokazao da je pretresno veće pogrešilo.

Zaključeno je i da su genocid, istrebljenje i ubistvo postali dodatna sredstva sa ostvarenje UZP u vezi sa Srebrenicom. Presuđeno je da je Mladić delio nameru da se ostvari zajendički cilj u vezi UZP.

Žalbeno veće uz suprotno mišljenje sudije Nijambe, smatra da je neuverljivo da je Mladić delovao da se civili premeste iz humanitarnih razloga.

Da li je Ratko Mladić bio zločinac možete pogledati na snimku u razgovoru sa biznismenom i političarem Fikretom Abdićem koji je u to vreme zasedao za bošnjački politički sto.

Presluškivani razgovor generala Ratka Mladića kome će danas izreći inkvizitorski Haški sud presudu i Fikreta Abdića (bosanskog političara i biznismena) koji je osnovao poznati Agrokomerc. / Facebook


O zločinima i izdaju u Srebrenici je snimljen i dokumentarni film od nezavisne, norveške produckije pod nazivom “Srebrenica – Izdani grad” gde šef policije Srebrence – Hakija Meholjić jasno govori o izdaji Alije Izetbegovića i njegovog dogovoru sa Klintonom kako bi NATO mogao vojno da reaguje.

Video: Srebrenica – izdani grad / YouTube

Da istoriju pišu pobednici, a ne objektivni istoričari – još jednom se potvrđuje. Propaganda nad Srbima da su genocidan narod se nastavlja.

Izvor: RTS

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJČITANIJE

Poželjno kopiranje i uzimanje sadržaja bez dozvole

Za sve informacije pišite nam na

office[at]i1info.net

Copyright © 2015 Flex Mag Theme. Theme by MVP Themes, powered by Wordpress.

To Top