Srbija

Srpski “stručnjak” objasnio: Nema brige zbog zemljotresa u Kragujevcu

Zemljotres jačine 3,3 stepena Rihterove skale koji je juče pogodio Kragujevac nije prouzrokovao materijalnu štetu, navode iz Republičkog seizmološkog zavoda.

Foto: Slika zemljotresa u Kragujevcu / Republički seizmološki zavod

Građani su nakon potresa zabrinutiji zbog razornog zemljotresa koji je krajem prošle godine pogodio Hrvatsku.

Kako je za B92.net rekao seizmolog Dejan Valčić iz Republičkog seizmološkog zavoda, potres koji se dogodio je normalna seizmička aktivnost, ali navodi da razume brigu građana, nakon zemljotresa koji su pogodili Hrvatsku.

“Nivo uznemirenja građana jeste viši, zbog potresa u Hrvatskoj, ali nema potrebe za brigom. Baš iz razloga što je bilo skoro u Hrvatskoj tako jako, drugačije posmatramo ovo naše”, navodi Valčić.

Valčić navodi i da zemljotresi ovog intenziteta ne mogu prouzrokovati veću materijalnu štetu.

“Nemamo informacije da je došlo do materijalne štete u Kragujevcu. Zemljotresi ovog intenziteta ni ne mogu izazvati nikakve veće štete. Mogu se desiti male pukotine na nekim lošijim objektima, ali to nisu strukturna oštećenja”, rekao je seizmolog Valčić za B92.net.

On je dodao da za sada nema jačih seizmičkih aktivnosti, ali je naglasio da su zemljotresi ipak nepredvidiva prirodna pojava.

Zanimljivo je da zemljotresi ujedno najviše tresu tamo gde je veliki nemoral. A ako pogledamo istoriju potresa vidimo da ih je sve više i više oko gradova i drugih naseljenih mesta gde blud, nemoral i korišćenje narkotika cvetaju.

Izvor: B92

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJČITANIJE

Poželjno kopiranje i uzimanje sadržaja bez dozvole

Za sve informacije pišite nam na

office[at]i1info.net

Copyright © 2015 Flex Mag Theme. Theme by MVP Themes, powered by Wordpress.

To Top