Hrvatska

Hrvatski nadbiskup zatražio oproštaj od homoseksualaca

Poručio je, između ostalog, da mu je žao što još uvek ima katolika koji se sa ovim ne slažu. Posebno, kaže, ima onih koji misle da služe Hristu i Crkvi diskriminacijom, agresijom i nasiljem, uvredama i pogrdnim komentarima na račun homoseksualnih osoba.

Nadbiskup Mate Uzinić; foto: express.24sata.hr

Mate Uzinić, riječki nadbiskup, zatražio je danas od homoseksualnih osoba oproštaj zbog toga što se s razlogom mogu i dalje osećati odbačeni od Crkve.

Uzinić je povodom Međunarodnog dana borbe protiv homofobije na svom fejsbuk profilu poručio da se, u skladu sa dokumentom Rimokatoličke crkve koju izdaje papa ‘Amoris laetitia’, Crkva mora ugledati na Gospodina Isusa, koji ide u susret svakoj osobi, bez izuzetka.

„U skladu s tim“, kaže, „dužni smo svaku osobu, bez obzira na njenu seksualnu orijentaciju, poštivati u njenom dostojanstvu i prihvatiti s poštovanjem i izbegavati svaki znak diskriminacije, posebno bilo koji oblik agresije i nasilja“.

Poručio je, između ostalog, da mu je žao što još uvek ima katolika koji se sa ovim ne slažu. Posebno, kaže, ima onih koji misle da služe Hristu i Crkvi diskriminacijom, agresijom i nasiljem, uvredama i pogrdnim komentarima na račun homoseksualnih osoba, prenosi B92.

Izvor: B92.net

1 Comment

1 Comment

  1. LeoZ says:

    u Katolickoj Crkvi sve moze

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJČITANIJE

Poželjno kopiranje i uzimanje sadržaja bez dozvole

Za sve informacije pišite nam na

office[at]i1info.net

Copyright © 2015 Flex Mag Theme. Theme by MVP Themes, powered by Wordpress.

To Top