Srbija

Advokat Nemanja Jolović: Mediji su već Miku osudili, a dokazati silovanje posle toliko godina izuzetno je teško

Poznati advokat Nemanja Jolović koji je prijatelj Mike Aleksića, ali i oca Ive Ilinčić (Srđana) govorio je principijelno o ovom slučaju i zašto je morao da otkaže punomoćje Miki Aleksiću.

Foto: Advokat Nemanja Jolović u emisiji URANAK1 / YouTube

Veliki problem koji su izazvali mediji je jednostrano stavljanje na strane navodne žrtve Milene Radulović pre davanja izjava i pokretanja postupka.

Pri svakoj optužbi mora da postoji presumcija nevinosti dok se okrivljenom ne presudi. Nijedan to medij nije uradio, a voditeljka Jovana Joksimović je pokušala da se izvuče “da svi su to uradili”, što tehnički nije tačno, već svi “tabloidni mediji”.

Čak je to i priznala što u slučaju da se dokaže da Mika Aleksić nije kriv za ovo delo, odšteta može da bude višemilionska.

Uz to advokat Nemanja Jolović je istakao da Milenin advokat zastupa njih 4 devojke, a da kvanitet svedoka ne znači kvalitet iskaza. Te nas podseća da ne živimo u srednjem veku gde je nekada inkvizicija izlazila na trgove i govorila “kriv je” ili “kriva je”, a zatim su zbog “javnog mnjenja” uglavnom spaljivali ili vršili neku drugu egzekuciju te osobe koja često nikada dokazano nije bila kriva.

Prema njegovom iskustvu ovde veštačenja neće biti mnogo jer za silovanje su potrebni medicinski pregledi lekara i drugih eksperata. Jedino psiholozi mogu da utvrđuju ovde nešto da li je ličnost sklona lažima ili ne.

Ovo suđenje će se svoditi na priče tj. ko ima uverljiviju priču. Kroz školu Mike Aleksića je prošlo hiljade i hiljade dece od kojih su mnogi danas uspešni ljudi. Čak i Milena Radulović se u intervjuu pre 3 meseca pohvalila kako je išla kod Mike u školu.

Tako da postoje obe strane ovog slučaja, oni koji misle sve najbolje o Miki Aleksiću i njegovoj porodici i rezultati njegove škole, ali postoje u manjini i par navodno oštećenih koje Miku Aleksića terete za teške seksualne napade.

U suštini na kraju će se svoditi sve na slobodno sudijsko uverenje.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJČITANIJE

Poželjno kopiranje i uzimanje sadržaja bez dozvole

Za sve informacije pišite nam na

office[at]i1info.net

Copyright © 2015 Flex Mag Theme. Theme by MVP Themes, powered by Wordpress.

To Top