Srbija

“Nepobediv grad ratnika!“ Miša Vacić u poseti ruskog grada Kronštat, na poziv medijske grupacije „Patriot”

Medijska grupacija „Patriot“ organizovala je posetu lidera stranke „Srpska Desnica“ Miše Vacića u Sankt Peterburgu.

Da bi uspostavio bilateralnu saradnju i razgovarao o pitanjima o budućim zajedničkim projektima, lider stranke Srpska Desnica, Miša Vacić, došao je iz Srbije u Sankt Peterburg. Inicijator i domaćin sastanka bila je Medijska Grupacija Patriot.


Prema rečima političara, on je prvi put u Sankt Peterburgu, ali je dugo sanjao da dođe ovde. Petrograd, kako ga on voli nazivati, oduvek ga je oduševljavao svojom energijom, a stanovnici opkoljenog Lenjingrada su ga oduvek oduševljavali njihovom jedinstvenom hrabrošću.

Tokom svoje kratke trodnevne posete, pored severne prestonice, Miša Vacić uspeo je da poseti i grad Kronštat. Lideru stranke Srpske Desnice pokazane su glavne znamenitosti grada, uključujući aleju admirala, spomenik Petru Velikom i pomorsku katedralu Nikolskog.

„Kronštat mi je obogatio život, naučio sam mnogo novih stvari. Ovde ima toliko lepih zgrada i ljubaznih ljudi koji su me uprkos činjenici da nisam njihov rođak, već Srbin, dočekali kao rođenog brata. Dakle, razlog moje političke posete je veza između ruskih i srpskih patriota.

Oni su ti koji me razumeju. Organizovali su razgledanje grada, upoznavanje sa njihovom bogatom istorijom i tradicijom, ruskom kuhinjom, kupalištem i veoma sam zahvalan na tome. Obišao sam gradsku upravu gde sam imao sastanak sa gradonačelnikom i njegovim najbližim saradnicima.

Dogovorili smo da ćemo da pobratimimo Kronštat sa prvim gradom u kojem Srpska Desnica dođe na vlast. Mislim da je ova poseta bila potpuno uspešna “, zaključio je Vacić.

„Naši srpski prijatelji i Medijska Grupacija Patriot pokazali su inicijativu, interesovanje, obratili su nam se da pomognemo u organizaciji obilazaka grada Kronštata. Na vojno-istorijskim lokalitetima i na pravoslavnim lokalitetima, jer su mnogi istorijski događaji koji su se odigrali u okvirima Rusije, počeli su upravo u Kronštatu.“

Prema rečima Olega Dovganjuka, Kronštat često prima goste iz drugih zemalja, međutim, zbog pandemije korona virusa, ova tradicija je počela da bledi, a u novoj godini ispostavilo se da je Miša Vacić bio prvi posetilac koji je došao iz inostranstva.

U delegaciji sa Mišom Vacićem je bilo više ruskih patriota koji su bili gosti gradonačelnika.


U bliskoj budućnosti, srpski političar će, zajedno sa Medijskom Grupacijom Patriot, održati okrugli sto o međunarodnoj agendom. Ranije je Miša Vacić na konferenciji za novinare u medijskom centru rekao da „Srbija ima političku platformu vojne neutralnosti“, i da ne planira ulazak u NATO, a takođe sa velikim zadovoljstvom se zalaže za sprovođenje uvoza i izvoza sa Rusijom, preferirajući to Evropskoj uniji.

Kronštat je grad u kome je:

– napravljen prvi vodovod u Rusiji
– po prvi put stavljen hlor u vodu
– prvi radio signal (na svetskom nivou)
– prva operacija srca u Rusiji
– po prvi put korišćena narkoza
– prvi asvalt
– prva škola ronioca (na svetskom nivou)
– najveći dok na svetu za izgradnju brodova u 18. i 19.veku
– 22 vojne tvrđave od kojih su 17 na veštačkim ostrvima na plovnom prilazu gradu

Grad je osnovao Petar Veliki sveruski imperator i nikada ni jedan neprijateljski vojnik nije uspeo da kroči u grad iako je bio pod opsadom Šveđana, Finaca, Nemaca u Prvom, a pogotovo u Drugom svetskom ratu (čak 900 dana opsade od nacista).

Izvor: Nacionalist.rs

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJČITANIJE

Poželjno kopiranje i uzimanje sadržaja bez dozvole

Za sve informacije pišite nam na

office[at]i1info.net

Copyright © 2015 Flex Mag Theme. Theme by MVP Themes, powered by Wordpress.

To Top