Srbija

Preminuo Muamer Zukorlić

Bivši muftija Mešihata islamske zajednice za Sandžak i Srbiju Muamer Zukorlić preminuo je iznenada danas u 51. godini od posledica srčanog udara, potvrđeo je u Novom Pazaru.

On je danas trebalo da održi predavanje na Internaciolnom univerzitetu u Novom Pazaru, ali mu je neposredno pre toga pozlilo.

Zukorlić je bio lider Stranke pravde i pomirenja, poslaniik u Skupštini Srbije, na čelu Mešihata je bio do 2016. a od tada se intenzivnije počeo baviti politikom.

Jedan je od osnivača Bošnjačke akademije nauka i umetnosti.

Rođen je 15. 2. 1970. u selu Orlje kod Tutina, gde je i odrastao sa roditeljima i dva mlađa brata.

Osnovnu školu je završio u rodnom selu, a srednju u Sarajevu, nakon čega odlazi na odsluženje vojnog roka. Islamski fakultet, odsek šerijatsko pravo, upisuje u Konstantini (Alžir), a završava 1993. godine, da bi od nove školske godine postao profesor Medrese u Novom Pazaru. Apsolvirao je na postdiplomskim studijama u Libanu.

U njegovoj biografiji na sajtu Mešihata Islamske zajednice u Srbiji navodi se da je bio „vrsni poznavalac arapskog jezika i odlikuje se visokim organizacionim sposobnostima, opštom pismenošću i misionarskim afinitetima“.

Bio je jedan od bastiona morala ove države i čovek koji je celokupno doprineo celoj regionalnoj zajednici.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJČITANIJE

Poželjno kopiranje i uzimanje sadržaja bez dozvole

Za sve informacije pišite nam na

office[at]i1info.net

Copyright © 2015 Flex Mag Theme. Theme by MVP Themes, powered by Wordpress.

To Top