Srbija

Vladika Grigorije ponovo soli pamet Srbima za NIN

Vladika diseldorfski se ponovo oglasio preko medija koji obožava da objavljuje njegove mudrolije. Pogodili ste!

Foto: Direktno.rs / Vladika Gligorije

U pitanju je nedeljnik NIN (u vlasnistvu nemačko-švajcarske kompanije “Ringijer”) koji je poznat po pozivu na ubistvo predsednika Srbije i indirektnim prizivanju novog bombardovanja Srbije naslovnom stranom (i tekstom) u kojem se Srbija označava “radnim logorom” ili “konc logorom” koji, naravno, treba ukinuti, a logoraše (građane Srbije) osloboditi. Ukidanje konc logora se ne sprovodi na demokratskim izborima nego NATO intervencijom, je l’ tako…

NIN naslovna – Srbija je radni logo / 20. jul 2017.

Vladika Grigorije je zbog svojih prozapadnih (čitaj “proNato” i “proEU” stavova) poznat u narodu kao  “Vladika Grgur”, po “čuvenom” papi Grguru VII koji je uspostavio papski princip da svi vladari sveta treba da budu podređeni papi. I ovaj naš Grgur, kao i papa Grgur VII, ponovo soli pamet narodu, pa kaže:

„Istinska demokratija moguća je samo ako smo spremni da saslušamo jedni druge, a. za dijalog nisu spremni samo oni kojima takvo ponašanje omogućava da ostvare diktaturu, nepotizam, korupciju i kriminal.“, napisao je Grigorije. 

Dakle, NATO bombardovanje, okupacija Kosova i podrska šiptarskim terostima na Kosovu od strane EU su pravi primer kako treba da budemo “spremni da slušamo jedni druge” jer to omogućava “istinska demokratija” koja postoji samo u EU i na Zapadu.

Zatim je ocenio da je „nesposobnost da se razgovara i čuje i druga strana najvidiljivija posledica totalitarizma, kod čijih predstavnika kao da postoji neka neobjašnjiva nostalgija za Golim otokom, logorima i lomačama kao najuspešnijim metodama ućutkivanja.“

Ovde Grigorije ne misli na Haški tribunal kao moderni Goli otok, već verovatno na vladajuće političare u Srbiji koji od države navodno prave konc logor i kazamate slične Golom otoku. 

Konačno Grigorije, duhovno čedo Atanasija Jeftića (najžešćeg kritičara Miloševića i Vučića), kaže da je autokratija na Balkanu u “terminalnoj fazi”. Verovatno misli da treba još samo da se smeni “autokrata iz Srbije” i Evropa će procvetati – Evropa koja je u dva genocida preko Austro-ugarske i nacističke Nemačke spalila više od 3 miliona Srba, a onda Srbe optužila za genocid.

Moguće da se Grigoriju dodatno pomutio razum u blagodetima života u Nemačkoj, ali ipak, degutantno je stalno pljuvati po državi iz koje potičeš, i ne vaditi iz usta reč “demokratija” koja nam je donela najveći moralni sunovrat i genocide najgorih razmera.

Podsećanja radi ovo su neke od izjava koje je vladika Grigorije

Foto: PRAVDA; 12.11.2008 / Vladika Grigorija o Ratku Mladiću i Radovanu Karadžiću


1 Comment

1 Comment

  1. Homo politicus says:

    Za ovakve je 39 udaraca bičem blaga kazna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJČITANIJE

Poželjno kopiranje i uzimanje sadržaja bez dozvole

Za sve informacije pišite nam na

office[at]i1info.net

Copyright © 2015 Flex Mag Theme. Theme by MVP Themes, powered by Wordpress.

To Top