Sodom

Facebook odgovoran za 94% slučajeva zlostavljanja dece od 69 miliona prijava

Ovaj strašan izveštaj su potvrdile američke kompanije u poslednjih godinu dana.

Foto: Skynews

Brojke su iznete u sedam zemalja, uključujući Veliku Britaniju, koja je dala izveštaj prošle nedelje o opasnosti uticaja “end-to-end” enkripcija na javnu bezbednost online.

Facebook je već objavio plan da će uraditi potpunu enkripciju aplikacija kao što su Messenger, Instagram Dirert service i WhatsApp-a koji je već donekle ekriptovan – što znači da niko osim pošiljaoca i primaoca ne može da čita ili modifikuje poslate poruke.

Međutim bezbednosne agencije se plaše da će ovaj potez imati razarajući uticaj na njihovu mogućnost da targetiraju pedofile i zaštite decu online.

Oko 16.9 miliona dojava je napravljeno od američkih hi-tech kompanija do Nacionalnog centra za nestalu i eksploatisanu decu (NCMEC) prošle godine, od čega je 69 miliona slika bilo dece koja su zlostavljana – što je 50% više u odnosu na prošlu 2019. godinu.

Iz ovih izveštaja, 94% najgorih mogućih slika je došlo sa Facebook-a, saopštava britanski Home Office.

Foto: Priti Patel – Skynews

Sekretarka Home Office-a, Priti Patel, izjavila je da Facebook nije uradio ništa čime bi obezbedio sigurnost dece online, izjavljujući da:

“Mi dugujemo svim našim građanima, a posebno deci, obavezu da osiguramo njihovu bezbednost i da nastavimo sa otkrivanjem seksualnih predatora i terorista koji funkcionišu online.”

Sve u svemu, apeluje se na roditelje da obavezno provere aktivnost njihove dece online, kako ne bi bile mete ovakvih kriminalnih grupa.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJČITANIJE

Poželjno kopiranje i uzimanje sadržaja bez dozvole

Za sve informacije pišite nam na

office[at]i1info.net

Copyright © 2015 Flex Mag Theme. Theme by MVP Themes, powered by Wordpress.

To Top