Srbija

Vučić odbio da uvede sankcije Rusiji – EU preti posledicama

Srbija je pod stalnom lupom i pritiskom EU da se pridruži ostalim zemljama koje su uvele sankcije Rusiji zbog zatvaranja opozicionog lidera Alekseja Navaljnog koji otvoreno radi sa zapadom.

Foto: Aleksej Navaljni / AP

Prema izvorima “Novosti”, srpskim zvaničnicima je u više navrata sugerisano da bi bilo dobro da Beograd, kao kandidat za članstvo, u ovom slučaju sledi spoljnu politiku Brisela, ali je predsednik Aleksandar Vučić to odbio.

Ovaj potez šefa države, kojim štiti strateške pozicije države u susret možda i sudbonosnim pregovorima za status Kosova i Metohije, verovatno neće ostati bez posledica. Jer, kako se očekuje, zapadnim državama će i ovo poslužiti kao dobar alibi za nastavak pritiska na Beograd i na Vučića lično, čiji nagoveštaj je dat i u nedavno usvojenom izveštaju Evropskog parlamenta o našoj zemlji.

Iz EU je u utorak saopšteno da su se njihovoj odluci pridružile države našeg regiona – Crna Gora, Severna Makedonija i Albanija (sve tri imaju status kandidata za članstvo u EU), kao i Ukrajina, Island, Lihtenštajn i Norveška.

“Te zemlje osiguraće da njihove nacionalne politike budu u skladu sa odlukama Saveta. Mi to pozdravljamo”, navedeno je u saopštenju Žozepa Borelja, visokog predstavnika EU za spoljnu i bezbednosnu politiku.

Izvor: B92.net

1 Comment

1 Comment

 1. Filip says:

  1.Srbija se ne nalazi na aziji vec u evropi i treba da bude deo evropske unije
  ne natoa ali evropske unije da.Ako evropska unija trazi da srbija uvede sankcije rusiji po mom misljenju bi to trebala da uradi
  2.Svaka normalna zemlja bi trebala da ima smenu vlasti sto se nije desilo u rusiji i zbog cega se neko hvala bogu pobunio poput Alekseja koji zeli da normalizuje rusiju i da u rusiji dodje do smene vlasti.Ali posto je Putin jedan komunisticki diktator koji hriscanstvo samo koristi zeli da ostane na vlasti do smrti.
  3.ista stvar i sa Vucicem koji glumi proevropejca a ustvari i on je diktator.
  4.To sto bi vi sve ljude hteli da streljate koji imaju misljenje da srbija udje u vropsku uniju to je nesto drugo.
  5.Ali nezelim da vas samo kritikujem ima i lepih stvari koje objavljujete ali Putin i Vucic su obicni komunisti koji sve koriste kako bi ostali na vlasti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJČITANIJE

Poželjno kopiranje i uzimanje sadržaja bez dozvole

Za sve informacije pišite nam na

office[at]i1info.net

Copyright © 2015 Flex Mag Theme. Theme by MVP Themes, powered by Wordpress.

To Top