Istorija

Pronađen je savršeno sačuvan embrion dinosaurusa koji pobija teoriju evolucije

U Kini je pronađeno jaje sa savršeno sačuvanim embrionom dinosaurusa koji je pretvoren u fosil, par sekundi pre nego što se izlegao.

Foto:  Embrion teropod dinosaurus ili oviraptorosaurus / LIDA XING / FERRARI / PROFIMEDIAIstraživač dr Fion Vaisum Ma rekao je da je to “najbolje očuvan embrion dinosaurusa ikada pronađen u istoriji”. Embrion je otkriven u Gandžou na jugu Kine, a istraživači evolucionisti ga procenjuju da je star najmanje 66 miliona godina iako se to kosi sa svim osnovnim zakonima biologije.

Foto: Jaje u kom je nađen embrion dinosaurusa / AFPProblem je što krvna zrnca i ostali delovi tela koji se brzo razlože ne mogu nikako biti stari milionima godina. U najboljem slučaju nekoliko hiljada godina – što samo potvrđuje da zemlja ne može biti toliko stara.

Foto: Rekonstrukcija dinosaurusa u jajetu / AFP

Inače ovo jaje je pronađeno još 2000. ali se niko njime nije bavio dok nisu u muzeju krenuli da rekonstruišu fosile. Ime ovog fosila je “Beba Jingliang” i dugačka je 27 cm, mereno od glave do repa i leži u jajetu dugom oko 15 cm.

Paleontolog profesor Stiv Brusat, koji je takođe bio deo istraživačkog tima, napisao je na Tviteru da je to “jedan od najneverovatnijih fosila dinosaurusa” koje je ikada video i da je embrion bio na sekud do izleganja.

Ovo fosilno jaje je sada stavljeno na analizu kako bi se utvrdili još neki dodatni podaci kojim će evolucionisti pokušati da povećaju datiranje jajeta.

Izvor: NationalGeographic.rs

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJČITANIJE

Poželjno kopiranje i uzimanje sadržaja bez dozvole

Za sve informacije pišite nam na

office[at]i1info.net

Copyright © 2015 Flex Mag Theme. Theme by MVP Themes, powered by Wordpress.

To Top