Sodom

“Mi štampamo novac i preplavili smo sistem sa njim”

Predsednik Federalnih rezervi – Džerom Pauel, ukratko u emisiji “60 Minutes” na CBS kanalu priznaje da Federalne rezerve štampaju novac digitalno koliko hoće i kad hoće čim utiču na celu ekonomsku klimu u Americi ali i svetu.

foto: CBS News

Intervjui sa ljudima iz Federalnih rezervi su jako retki, zato što ono što oni kažu mogu direktno da utiču na tržište i berzu.

Izvor: CBS News


Zanimljivo je da Džerom Pauel je nominovan od strane Donalda Trampa ali nakon nominacije i njegovog dolaska na mesto predsednika Federalnih rezervi je bio najviše kritikovan od Donalda Trampa jer ništa nisu uradili.

Tramp je čak potvrdio da je problem zapravo Federalne rezerve, a ne Kina s obzirom da oni koče ekonomiju. Pogotovo što nisu spustili federalne kamatne stope i postupili po sistemu “kvantitativnog popuštanja” (Quantitative easing) gde bi Federalne rezerve otkupljivale državne obveznice i druga sredstva i time upumpavala novac u državu kako bi proširile ekonomske aktivnosti u Americi.

Džerome Pauel je takođe u ovom intervjuu rekao da on “ne može biti otpušten od strane predsednika”.

Podsećanja radi Federalne rezerve su nevladina organizacija, skup velikih banaka koje svojevoljno štampaju novac, kupuju i postavljaju ljude, finansiraju razne medije i ostale projekte koje njima odgovaraju bez ikakvog pokrića novca u zlatu ili drugoj vrednosti.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJČITANIJE

Poželjno kopiranje i uzimanje sadržaja bez dozvole

Za sve informacije pišite nam na

office[at]i1info.net

Copyright © 2015 Flex Mag Theme. Theme by MVP Themes, powered by Wordpress.

To Top