Svet

Lukašenko ne dozvoljava globalistima da prave nerede – uhapšeni poznati sportisti, glumci, čak i bivša misica

Broj privedenih tokom protesta održanih danas širom Belorusije premašio je 900, saopštila je nevladina organizacija Vesna (Proleće), a najviše je uhapšenih u Minsku, mada je bilo i u drugim gradovima. Među privedenima je i svetski šampion u kik boksu, glumac, srebrni Olimpijac, bivša “Mis Belorusije”, a privedeni i novinari ruskih državnih medija, ali su pušteni nakon nekog vremena.

Video: PRO100BY

Pripadnici beloruske specijalne policije priveli su učesnike protestne šetnje na trgu Slobode u centru Minska, među uhapšenima su i osvajač srebrne medalje u desetoboju na Olimpijskim igrama 2008. Andrej Kraučanka, dvostruki svetski šampion u kik-boksu Ivan Ganin, nekadašnja mis Belorusije Olga Jinikova i poznati glumac Aleksandar Ždanovič.

Istovremeno, dopisnik Sputnjika navodi da je policija privela u lokalnu policijsku upravu i novinare ruskih medija, među kojima je i Sputnjik, kao i da su ih pustili ubrzo nakon provere njihovih dokumenata.

Kako je ranije danas javio dopisnik Sputnjika, policija je izvršila hapšenja na trgu Slobode u Minsku, gde je bilo planirano da se okupe pristalice opozicije. U tom rejonu su koncentrisana policijska vozila, dok su kordoni postavljeni u okolnim ulicama. Ipak, desetine ljudi nastavili su da se kreću u pravcu centra grada – Trgu nezavisnosti, noseći staru zastavu Belorusije (Lukašenko je promenio) i uzvikujući antivladine parole.

Ministarstvo unutrašnjih poslova još nije izlazilo s konačnim podacima o broju privedenih.

U večernjim satima u pojedinim naseljima Minska nastavljeni su manji protesti, tokom kojih je takođe bilo privođenja.

Podsetimo, masovni protesti opozicije počeli su u Belorusiji 9. avgusta, nakon predsedničkih izbora. Prema podacima Centralne izborne komisije, na izborima je pobedio aktuelni predsednik Aleksandar Lukašenko sa 80,1 odsto osvojenih glasova. Opozicija nije priznala rezultate izbora.

Izvor: Sputnjik

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJČITANIJE

Poželjno kopiranje i uzimanje sadržaja bez dozvole

Za sve informacije pišite nam na

office[at]i1info.net

Copyright © 2015 Flex Mag Theme. Theme by MVP Themes, powered by Wordpress.

To Top