Svet

Nećeš da budeš “Evropljanin” – nema državljanstva!

Nemački sud je doneo odluku da lekar poreklom iz Libana, musliman neće dobiti nemačko (“evropsko”) državljanstvo zato što je odbio da se rukuje sa službenicom prilikom uručivanja potvrde o državljanstvu.

Foto: Shutterstock

Razlog nije bio ličan, već je on odbio da se rukuje sa svim ženama iz verskih i praktičnih razloga. Opštepoznato je da preko kontakta u muško-ženskim odnosima dolazi do seksualnog iskušenja.

Ovaj četrdesetogodišnji lekar iz Libana radi kao lekar u klinici. U Nemačku je došao još 2002. Obavezni test opšteg znanja o Nemačkoj položio je sa najboljim mogućim rezultatom.

Međutim, Upravni sud u Baden-Virtembergu (VGH) presudio je da je neko – ko odbija rukovanje ima „fundamentalističke koncepcije kulture i vrednosti” i time odbija „integraciju u nemačke uslove života”.

Ovaj Libanac je tvrdio da je svojoj supruzi obećao da se neće rukovati sa drugom ženom. Ipak, država Nemačka se pored kršenja verskih prava i meša u intimu svake individue.

Žalio se sudu, ali je izgubio: prvo pred Upravnim sudom u Štutgartu, a sada i na najvišem Upravnom sudu Savezne pokrajine Baden Virtemberg. Ovaj potonji sud u subotu rekao da Libanac može da se žali Saveznom upravnom sudu – zbog fundamentalnog značaja slučaja.

Zbog ovakvih slučajeva i nepoštovanja tuđe fizičke i duhovne intime dolazi do sve većeg sukoba među stanovništvom u Evropskoj Uniji. Ovi “evropljani” vam ne daju da radite u vredno i u miru ako ne postanete kao “oni”. Bez obzira što se čak i lekar koji spašava živote tim istim “evropljanima”.

Izvor: DW

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJČITANIJE

Poželjno kopiranje i uzimanje sadržaja bez dozvole

Za sve informacije pišite nam na

office[at]i1info.net

Copyright © 2015 Flex Mag Theme. Theme by MVP Themes, powered by Wordpress.

To Top