Svet

Priprema se potpuno ukidanje keša

Da corona virus mere nisu mere suzbijanja virusa već ponašanja stanovništa je više nego evidentno.

Sledeća stvar kojom se testiraju ljudi su test za potpuno ukidanje keša.

Pojedine banke na domaćem tržištu pripremaju novi model poslovanja, po kojem će šalteri za podizanje novca raditi samo do podneva, saznaju Novosti.

Foto: Nove mere testiraju nove načine ponašanja ljudi, a ne virus / Shutterstock

Cilj je da se u filijalama smanji broj radnika. Stručnjaci smatraju da je to zapravo samo nastavak već započetog trenda smanjenja zaposlenih u bankarskom sektoru.

U bankama list nije dobio zvaničnu potvrdu da se, kako su čuli, pripremaju pilot-projekti za skraćeni rad sa strankama. Zasad se poslovi uplate i isplate i dalje obavljaju do 16 časova, u većini filijala.

Od početka širenja koronavirusa klijenti se sve više upućuju na elektronski kontakt sa bankama i novcem, pa se i krediti i osiguranja mogu podići uz nekoliko klikova na tastaturi ili mišem. Trend koji je započet pre pandemije samo je ubrzan.

Ideja je da se polako i kroz kriptovalute prebaci sve više plaćanje na elektronsko kako bi se novac u potpunosti izbacio iz opticaja.

Trenutno u svetu je samo 3% novca dok je 97% elektronsko. Ovim merama ideja je da se skoro u potpunosti novac izbaci i da se 100% pređe na elektronsko plaćanje.

1 Comment

1 Comment

  1. nenad radocaj says:

    Posljednja vremena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJČITANIJE

Poželjno kopiranje i uzimanje sadržaja bez dozvole

Za sve informacije pišite nam na

office[at]i1info.net

Copyright © 2015 Flex Mag Theme. Theme by MVP Themes, powered by Wordpress.

To Top