Svet

Ruska pravoslavna crkva: Ko se ne vakciniše on je grešnik!

Ruska pravoslavna crkva osudila je ljude koji odbijaju vakcinaciju protiv kovida 19 kao grešnike i poručila im da će morati da se iskupljuju do kraja života.

Foto: Greh je nevakcinisati se / B92.net

Crkva je pozvala sve svoje vernike da se vakcinišu pošto je danas registrovano još 24.353 nova slučaja kovida19, od kojih 6.557 u Moskvi, čime je ukupan broj zaraženih od koronavirusa od početka pandemije porastao na 5.635.294, preneo je Rojters.

Govoreći na državnoj televiziji, mitropolit Ilarion, šef odeljenja Moskovske patrijaršije za spoljne crkvene odnose, rekao je da oni koji odbijaju da se vakcinišu čine greh za koji će morati da se iskupljuju tokom svog života.

“Svakodnevno svedočim situacijama kada ljudi posećuju sveštenika kako bi priznali da su odbili da vakcinišu sebe ili svoje bližnje i nevoljno prouzrokovali nečiju smrt”, rekao je mitropolit Ilarion.

On je istakao da je greh misliti samo na sebe, a ne i na drugu osobu.

Očigledno ruska crkva slabo poznaje nauku i ne zna da vakcine imaju mnoge nuspojave koje mogu samo da naštete telu, a time i duhu.

Kao što kaže u 1. poslanici Korinćanima 6:19-20: “Zar ne znate da je vaše telo hram Svetog Duha? Dobili ste ga od Boga da prebiva u vama. Osim toga, vi ne pripadate sebi, jer ste skupo kupljeni. Zato proslavite Boga svojim telom.”

Tako da svako ko narušava svoje zdravlje, narušava hram Svetog Duha.

Izvor: B92.net

1 Comment

1 Comment

  1. Sergej says:

    Ništa čudno! Takodje Ruska crkva se u 15 veku pokatoličila kada je papa hteo da sve pravoslavce pokatoliči samo Djuradj Branković to nije odobrio za Srbiju!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJČITANIJE

Poželjno kopiranje i uzimanje sadržaja bez dozvole

Za sve informacije pišite nam na

office[at]i1info.net

Copyright © 2015 Flex Mag Theme. Theme by MVP Themes, powered by Wordpress.

To Top