Sveta Zemlja

Izrael planira da zabrani kupovinu i prodaju životinjskog krzna

Izrael namerava da zabrani kupovinu i prodaju životinjskog krzna, osim u posebno odobrenim slučajevima, izjavila je izraelska ministarka za zaštitu životne sredine Gila Gamlijel.

Foto: Pixabay.com

Ona je rekla da je upotreba kože i krzna u modnoj industriji nemoralna.

“Zbog industrije krzna ubija se stotine miliona životinja širom sveta, u šta su uključeni neopisiva okrutnost i patnja”, poručila je Gamlijelova.

Iz izraelskog Ministarstva za zaštitu životne sredine saopšteno je da će se dozvole upotrebe krzna ubuduće razmatrati pod posebnim ograničenim kriterijumom.

Međunarodna grupa za zaštitu životinja PETA pozdravila je potez Izraela, koji je na putu da postane prva država u svetu koja je zabranila kupovinu i prodaju životinjskog krzna. Ranije su to samo učinili pojedini gradovi u SAD i Sao Paulo u Brazilu.

BBC piše da trenutno svako ko želi da kupi ili proda krzno mora da preda zahtev za dozvolu, ali da će to prema novim pravilima biti dozvoljeno isključivo u slučajevima kada se radi o naučnom istraživanju, obrazovanju, obuci ili zbog religije i tradicije.

Izuzetak će verovatno predstavljati velika ultraortodoksna zajednica u Izraelu, čiji članovi često nose tradicionalne šešire od krzna. Veruje se da je taj običaj preuzet od naroda istočne Evrope.

Svako ko prekrši zakon u Izraelu mogao bi biti novčano kažnjen maksimalno u iznosu od 22.000 dolara ili zatvorom u trajanju od godinu dana.

Izvor: rs.n1info.com

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJČITANIJE

Poželjno kopiranje i uzimanje sadržaja bez dozvole

Za sve informacije pišite nam na

office[at]i1info.net

Copyright © 2015 Flex Mag Theme. Theme by MVP Themes, powered by Wordpress.

To Top