Crna Gora

Crna Gora: Gej udruženja dobila 300.000 evra od države

Piše: Bojana Jokić

Želim da ukažem na ono što sam primetila prateći konkurse za raspodelu sredstava nevladinim udruženjima koje se bave poljem koje takođe pokrivam i ja u okviru rada u LGBT Forum Progresa.

Foto: Pixabay

Naime, nevladine organizacije Juventas, Kvir i Spektra, koje su sve registrovane na istoj adresi i dele prostorije, su ove godine na konkursima dobile gotovo 300 000 evra i to od Ministarstva za ljudska i manjinska prava, Ministarstva za mlade i sport, Ministarstva kulture, Ministarstva zdravlja i Ministarstva prosvete.

300 000 evra je gotovo 10% od ukupnog budžeta koji je okvirno oko 3,5 miliona svake godine (NOVCA PORESKIH OBAVEZNIKA – NARODA CRNE GORE) koji je namenjen za gotovo 5000 registrovanih nevladinih organizacija.

Jasno je da postoje podobne i nepodobne NVO u pogledu političkog delovanja, ali ovoliki iznos dati u O. REVOLUCIJE 78 je čist bezobrazluk, uzevši u obzir da su neke druge nevladine organizacije ostale uskraćene baš zbog nepodobnog političkog djelovanja a ne zbog njihovog rada.

Narode Crne Gore, znate li gde ide vaš novac i kako se raspodeljuje? Znate li da su politički podobne NVO jedini kriterijum za dobijanje konkursa?

Izvor: In4s.net/Bojana Jokić

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJČITANIJE

Poželjno kopiranje i uzimanje sadržaja bez dozvole

Za sve informacije pišite nam na

office[at]i1info.net

Copyright © 2015 Flex Mag Theme. Theme by MVP Themes, powered by Wordpress.

To Top