Zanimljivosti

Srbin i američka odbojkašica svetske metropole zamenili skromnim životom na Tari

Amerikanka Tereza Kraford je osam godina bila zvezda tamošnje odbojkaške reprezentacije i članica odbojkaških timova u još sedam zemalja.

Kada je upoznala Borisa Simurinu, sa njim je rešila da svoj život usmeri u potpuno drugom pravcu. Njihova bajka odigrava se na Tari gde žive sa troje dece. Tereza i Boris su se upoznali u Švajcarskoj, a on je radio u njenom timu kao kondicioni trener.

– Upoznali smo se u Švajcarskoj pri kraju njene odbojkaške karijere. Jedno vreme stanovali smo u Belgiji da bismo pre pet godina došli u Beograd.

Oduvek sam imao želju za odlaskom iz grada i životom u prirodi, a kada sam upoznao Terezu, shvatanja i volja za tim su se poklopili. Na relaciji Tara – Beograd smo živeli od aprila 2015. godine, da bismo se u septembru 2016. u potpunosti preselili na Taru – rekao je Boris.

Na toj planini su realizovali specifičan koncept Retreat Tara – povlačenje u prirodu. U svoju kuću primaju sve ljude kojima fali mir i prepoznaju svoje želje i mogućnosti za neku promenu.

Tereza i Boris imaju troje dece – sinove Ranka i Džeksona i ćerkicu Teslu. Klinci nemaju puno kupljenih igračaka, već ih prave sami i s mamom i tatom. Detinjstvo provode na obodu šume i na zelenim planinskim prostranstvima.

Tereza koristi hranu iz prirode. Sasvim je uobičajeno da izađe iz kuće, odšeta do šume i nabere ono što će jesti za ručak. Boris i ona povremeno dođu do Beograda gde dopunjuju svoje zalihe organskim namirnicama.

U emisiji ispod možete pogledati životnu priču Borisa i Tereze, ljudi koji su se odvažili da odu u prirodu i stvore svoje parče raja na zemlji.


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJČITANIJE

Poželjno kopiranje i uzimanje sadržaja bez dozvole

Za sve informacije pišite nam na

office[at]i1info.net

Copyright © 2015 Flex Mag Theme. Theme by MVP Themes, powered by Wordpress.

To Top