Zanimljivosti

Tajno oružje CIA: pištolj za srčani udar je postojao još 70ih

Američka tajna služba – CIA – je još 1975. godine pokazala da ima pištolj za “srčani udar”. Pištolj je imao posebnu bateriju koja je ispaljivala strelicu od zaleđene vode u kombinaciji sa koncentrisanim otrovom nekih školjki.

Foto: Senator Frank Church prikazuje pištolj za srčani udar kao vrhunac tajne CIA tehnologije / Reddit

U trenutku kada bi ušla u telo, strelica bi se otopila i ostavila bi mali crveni znak na žrtvi. Zvanični uzrok smrti bi uvek bio srčani udar i niko ne bi mogao pri autopsiji da provali da je osoba ubijena. Pištolj je mogao da pogodi sa 100 metara razdaljenosti i nikada nije potvrđeno da li je korišćen na nekom, osim da je uspešno testiran na životinjama.

Ovo pokazivanje pištolja je jedinstven slučaj zato što su procurele informacije da CIA koristi neki “zrak smrti” koji nije etički, te da se sama bavi raznim kriminalnim radnjama. Tako su mediji izvršili ogroman pritisak na CIA-u jer su počeli da svaki njihov korak prate. Da bi umirili javnost tadašnji senator Frank Church je angažovao komitet koji bi istražio njihova delovanja. CIA je morala nešto da da javnost i jedan od takvih uređaja je bio ovaj pištolj za koji se spekuliše da se razvijao od 1957. do 1975. kako bi se njime atentirali politički protivnici kao što je Fidel Kastro.

Nakon izveštaja komiteta i javnog prikazivanja je rečeno da je ovaj pištolj predat američkoj vojsci i da će biti uništen. Da li je ikada takav pištolj uništen ne zna se. Ovo je CIA imala 1975. Zamislite šta danas ima?

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJČITANIJE

Poželjno kopiranje i uzimanje sadržaja bez dozvole

Za sve informacije pišite nam na

office[at]i1info.net

Copyright © 2015 Flex Mag Theme. Theme by MVP Themes, powered by Wordpress.

To Top