Crna Gora

U Podgorici ubijena maloletnica nakon što je otkrila policajca dilera

Majka nastradale devojčice Doroteja Petrović Blažević u ispovesti za Alo! kaže da je Danica inspektoru iz Podgorice D. Lj. prijavila da se u jednom kafiću u crnogorskoj prestonici valja droga i da je ubrzo posle toga nađena mrtva.

Foto: Danica Petrović Blažević – in4s

Tinejdžerka je 22. juna 2021. nađena mrtva u reci Cijevna u blizini Podgorice, a Više državno tužilaštvo u Podgorici je njenim roditeljima saopštilo da se utopila nesrećnim slučajem i da je slučaj zaključen!

Majka nastradale devojčice Doroteja Petrović Blažević u ispovesti za Alo! kaže da je Danica inspektoru iz Podgorice D. Lj. prijavila da se u jednom kafiću u crnogorskoj prestonici valja droga i da je ubrzo posle toga nađena mrtva. Bivši suprug Božidar Boban Jeknić i ona su, kako kaže, došli do podataka zbog kojih sumnjaju da im je ćerka ubijena, ali su oboje dobili batine i pretnje da se okanu istrage.

– Bila sam u Nemačkoj, na dva dana, da sredim dokumenta, kada se dogodila tragedija. Ćerka mi se javila sa dve video-poruke, u kojima je tvrdila da je navodno dobro. Na snimku se vidi da govori kao robot. Ponavljala je: „Gledam Zvezde Granda, subota je“, a izgledala je kao da je drogirana. Kad sam se vratila kući, bivšem mužu i meni su saopštili da je skočila u Cijevnu i da se utopila, a bila je neplivač i za proteklih pet godina je svega triput bila na moru i reci – kaže očajna majka i otkriva šta je saznala.

– Danica je inspektoru D. Lj. iz Podgorice rekla da se u jednom kafiću u Podgorici valja droga, ne znajući u šta se upliće. Saznala sam da on navodno ima svoju mrežu narko-dilera za rasturanje droge. Kada sam otišla u policiju da inspektora prijavim unutrašnjoj kontroli, uveli su me kod njega u kancelariju. Vikao je na mene i tražio da ugasim telefon i da mu pokažem šta imam u tašni. Siktao je kroz zube da ću se loše provesti ako nastavim da istražujem. Dozivala sam pomoć, a kada je neko pokucao na vrata, istrčala sam na hodnik i uletela kod načelnika. Dali su mi šećer i vodu, i jedva su me smirili. Obećali su da će sve da istraže, ali znam da oni štite jedni druge. Samo da se ne završi tako što će mene proglasiti ludom – priča Doroteja, i ističe da su bivši muž i ona angažovali advokatsku kancelariju „Fila“ iz Beograda, detektiva Predraga Balcacanovića iz Beograda i podgoričkog advokata Srđana Lješkovića.

Prva sumnja nam se javila kada su ronioci izvukli telo naše Danice i kada smo videli da je nosila tuđi kupaći. Devojke koje su tog dana bile sa njom na reci, sestre Lejla i Andrijana Kastrati, nisu sačekale policiju, a nekoliko svedoka nije prošlo poligraf. Na mestu nesreće nije pronađen Daničin mobilni, dok je sa priveska falio jedan ključ od kuće. Iz njene sobe su ukradeni nakit i garderoba – navodi neutešna majka i dodaje da je uzela duplu karticu jer se telefon vodi na nju i izvukla listing poziva.

Došli smo do podatka koji nas je najviše zabrinuo. Daničin telefon je korišćen 45 minuta posle konstatovane smrti. Iz listinga se vidi da je Danica kobnog dana u 13:37:25 i u 13:37:35 sati preko jedne društvene mreže poslala poruku na broj čijeg vlasnika ne poznajemo. Smrt je zvanično potvrđena oko 16 sati, dok je u 16:44:44 na isti broj upućena još jedna poruka. Telefon je nađen 13. avgusta kada je Šaban Adžović potvrdio policiji da je Andrijana Kastrati, koja je bila sa Danicom na rijeci, molila svog bivšeg muža Harija Adžovića da ne priča „da je ona ukrala telefon, već da ga je našla“. Kada je čuo razgovor između Harija i Andrijane i uverio se da se ona uspaničila, shvatio je da je reč o Daničinom telefonu. On je izjavio da je Andrijana ukrala telefon posle Daničine smrti i dala ga Hariju, koji ga je prodao komšiji – ističe ožalošćena majka.

Advokat Srđan Lješković potvrdio je za Alo! da ga je angažovao otac nastradale devojke.

– Više državno tužilaštvo u Podgorici je zaključilo ovaj slučaj kao utopljenje. Ukoliko nezavisna istraga, koju su pokrenuli roditelji, dođe do novih dokaza, prvo će policija morati da ih proveri, a onda ćemo se obratiti tužilaštvu. Majka sumnja da je inspektor kome se Danica obratila narko-diler, ali za to još nemamo dokaze. Ukoliko detektiv dođe do dokaza, podneću ih tužilaštvu – objašnjava Lješković.

Majka nastradale devojke kaže da se ona i Božidar nisu prepali od batina i da će nastavili da se bore za istinu.

Otac jedva preživio, tuklo ga 30 Roma

Majka nastradale devojke kaže da su ona i bivši muž Božidar pretučeni kada su tražili da istraga utvrdi sve detalje tragedije. Otac navodi da je brutalno pretučen u romskom naselju Konik u Podgorici kada je hteo da se suoči sa svedokom tragedije Turkijanom Šutajem.

– Turkijan je u policiji rekao da je čuo zapomaganje naše ćerke, ali da joj navodno iz straha nije pomogao, već je pobegao. Zvao sam ga 2-3 dana posle Daničine smrti, ali mi je rekao „da nemamo o čemu da razgovaramo“. Otišao sam u Konik, ali me je dočekao sa još 30 Roma i umalo me nisu ubili. Udarali su me letvama punim eksera i otvorili mi lobanju na tri mesta. Turkijan je u pritvoru i tereti se za pokušaj ubistva – tvrdi Jeknić.

Majka dobila vulgarne pretnje i batine

Majka nastradale devojke tvrdi da je na reci Cijevna bilo još svedoka u trenutku tragedije.

– Ko je poveo Andrijaninu decu sa reke? Neko ko je bio tamo… Deca kažu da je Danica bila dobra i da su sa njom bili u plićaku. Rekla su „da ne smeju da pričaju šta se desilo, jer je to tajna i majka im je zabranila“. Drugarica moje ćerke Aleksandra I. (15) mi je 2. avgusta rekla da su je dan ranije presrele sestre Lejla i Andrijana Kastrati. Rekle su joj: „Proći ćeš pored Doroteje i poručićeš joj da se ostavi istrage oko smrti ćerke, inače će nam se napušiti ku*ca“. Maloj Aleksandri su zapretile „da će proći kao Danica“ – tvrdi Doroteja, i dodaje da je ona pretučena u centru Podgorice nasred ulice, ali da nije videla batinaše.

Izvor: in4s


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJČITANIJE

Poželjno kopiranje i uzimanje sadržaja bez dozvole

Za sve informacije pišite nam na

office[at]i1info.net

Copyright © 2015 Flex Mag Theme. Theme by MVP Themes, powered by Wordpress.

To Top