Makedonija

Skoplje i Ohrid kao Amsterdam? Zaev najavio legalizaciju marihuane

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev najavio je dekriminalizaciju i legalizaciju marihuane u turističkim mestima.

Foto: B92.net

On je to najavio kao deo novog paketa ekonomskih mera za podsticaj privrede, prenosi RTS.

U intervjuu za Dojče vele na makedonskom Zaev je rekao da dekriminalizacija i legalizacija marihuane “može mnogo pomoći turizmu i ugostiteljstvu” i da je plan da to bude kontrolisano kao u Amsterdamu, prenosi makedonski portal Sitel.

“Ideja je da se da mogućnost u turističkim mestima, uključujući Skoplje, da se u postojećim i novim kafićima konzumira marihuana, da bude određenih standarda ventilacije i dokaza porekla marihuane”, rekao je Zaev.

“Verujem da maloj zemlji to može doneti ozbiljan razvoj ugostiteljstva i turizma, imajući u vidu naša prekrasna turistička mesta: Strugu, Ohrid, Resen, Dojran, Skoplje, Berovo, Mavrovo i sva druga”, dodao je Zaev.

Prema njegovim rečima, taj plan je na javnoj debati i, ako se pokaže da je opšte javno mišljenje pozitivno, prelazi se na pripremu zakona o tome.

Izvor: B92.net

1 Comment

1 Comment

  1. Ex faca says:

    Svaka čast, vama je blizu ono albansko selo gde se svi bave baštovanstvom. Računajte na poesetu moje familije svakog vikenda, a sa ovakvim gostoprimstvom će i Skoplje i Ohrid i sve biti još lepše.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJČITANIJE

Poželjno kopiranje i uzimanje sadržaja bez dozvole

Za sve informacije pišite nam na

office[at]i1info.net

Copyright © 2015 Flex Mag Theme. Theme by MVP Themes, powered by Wordpress.

To Top