Srbija

Dobre vesti: EXIT vrlo verovatno napušta Srbiju

Srbija bi mogla da ostane bez Exit festivala, jer su im iz državnog vrha rekli da reše finansijski problem otpuštanjem svih zaposlenih.

Novosadski Exit mogao bi da se za svoje sledeće izdanje potencijalno preseli u Umag. To bi značilo da će Istra iduće godine ugostiti tonu nebitnih izvođača čije pesme ničemu nisu doprinele, osim bludu, nemoralu i širenju narkotika.

Photo: VICE

Ako se Exit se ne održi u Hrvatskoj, mogao bi se pronaći i u Crnoj Gori, s time da su u trci i pojedine bogate arapske zemlje.

Kako “Jutarnji.hr” saznaje, razlog mogućeg preseljenja je finansijski i leži u činjenici da Srbija, “nije napravila plan kojim bi specijalnim paketima pomoći u vreme pandemije podržala najugroženije grane turizma, među kojima su svakako muzička i festivalska industrija”, kako navode, koje su zbog protivepidemioloških mera u praksi postale zabranjene delatnosti bez ikakvih prihoda. Srbija nije uputila dodatnu pomoć, ali je i skresala uobičajena godišnja davanja projektima iz kulture i turizma, uključujući i Exit.

Njihovi finansijski gubitak zbog toga ove godine iznosi oko milion evra, zbog čega bi do kraja 2020. morali da otpuste svih stotinak ljudi koji rade cele godine, odnosno njih nekoliko hiljada koji rade tokom trajanja festivala. Iako iz Exita još nisu hteli da zvanično komentirišu ništa vezano za navode o preseljenju, “Jutarnji.hr” nezvanično saznaje da su od pojedinaca iz državnog vrha dobili savet da finansijske probleme “reše otpuštanjem svih zaposlenih”.

Photo: Exit tim

Osim što im je izostala državna pomoć, završni udarac Exit festivalu zadao je dugogodišnji sponzor, Telekom, kompanija u državnom vlasništvu, koja je 7 dana pre Life Streama odustala od sponzorstva festivala.

Iako se Exit s godinama zaista širi po regiji, iz te organizacije su pokretali Exitove sestrinske festivale, a brend Exit ostajao je rezervisan za Novi Sad i Srbiju.

Mnogi domaći izvođači i DJ-evi se raduju njegovim odlaskom zato što je Exit festival godinama besplatno njih eksploatisao i nije plaćao, pa čak ih zakidao i na kartama ili konzumaciju pića.

Izgleda se Exitu sve vraća kao bumerang jer kako su radili, tako im se i vraća. A ovo je na kraju dana dobra vest za Srbiju jer će se time smanjiti procenat uništavanja omladine, a finansije se valja preusmeriti na širenje prave kulture i tradicionalnih festivala koji obogaćuju duh naroda.

Izvor: Jutarnji.hr

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJČITANIJE

Poželjno kopiranje i uzimanje sadržaja bez dozvole

Za sve informacije pišite nam na

office[at]i1info.net

Copyright © 2015 Flex Mag Theme. Theme by MVP Themes, powered by Wordpress.

To Top