Srbija

Doktor “objasnio” kako se piju kafa i rakija

Gastroenterolog dr Vojislav Perišić pomenuo je da je čuvena klinika u Klivlendu objavila tekst u kome stoji da su kafa i ciroza jetre povezani.

“Ako neko ima etabliranu fibrozu ili cirozu jetre i poveća unos kafe na više od dve kafe dnevno, progresija ciroze pada za 37 posto zbog antifibrotičnog efekta kofeina i drugih antioksidanasa. Kafa ima mnogo aktivnih hemijskih jedinjenja, tako da nije bitna njena cena, nego koliko ćemo popiti i da li će to koristiti”, istakao je dr Perišić za TV Prva.

Ako se kafa pije uz piće, treba znati kako se pije.

“Ide jedna čaša vode, mala šalica kafe i čašica rakije, pije se polako i nešto se jede. Pre nego što se uđe u etanolsku seansu voda će se uvek piti iza gutljaja rakije ili kafe jer kofein poboljšava cirkulaciju, a i alkohol. Onda ide mala čaša alkohola, pa Jovo nanovo da bismo stigli da metaboliramo male količine etanola koji dolaze u čašicama rakije. Mi želimo da postignemo dve stvari: euforijski efekat etanola, dezinhibinski efekat etanola, a onda potenciramo te efekte sa kofeinom”, navodi doktor na TV Prvoj.

Podsećanja radi kafa i alkohol su jedni od vodećih uzroka raka i kardiovaskularnih bolesti u svetu. Od ovih bolesti umire preko 50% stanovništa i dr Vojislav Perišić bi trebao da zna o tome. Ukoliko zna, za promociju alkoholizma i otrova u jutarnjem programu bi trebalo da mu se oduzme licenca, ali pošto Svetska zdravstvena organizacija je poznata po trovanju ljudi medikamentima, vakcinama i drugom raznom hemijom – promovisati alkohol i kafu je njima potpuno ok.

O štetnosi kafe i alkohola možete detaljno pročitati u knjizi “Zakoni zdravlja” od dr Nil Nidlija.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJČITANIJE

Poželjno kopiranje i uzimanje sadržaja bez dozvole

Za sve informacije pišite nam na

office[at]i1info.net

Copyright © 2015 Flex Mag Theme. Theme by MVP Themes, powered by Wordpress.

To Top