Sodom

Časne sestre podvode decu sveštenicima i moliteljima da ih siluju

Časne sestre jednog katoličkog dečjeg doma u Nemačkoj podvodile su decu sveštenicima, političarima i biznismenima koji su ih onda silovali na zabavama.

Foto: Časna sestra / Shutterstock

To je ispričala jedna od žrtvi koja je dobila sudsku bitku protiv svojih zlostavljača.

Sud za socijalnu zaštitu u Darmštadu dodelio je muškarcu, sada 63-godišnjaku, odštetu nakon što je detaljno opisao kako su ga časne sestre odvodile sveštenicima i moćnicima koji su ga onda zlostavljali na zabavama.

Zlostavljanje je počelo u njegovoj petoj godini. Časne sestre su za to bile PLAĆENE.

Muškarac, koji je ostao anoniman, kaže da je bio silovan oko hiljadu puta tokom vremena koje je proveo u dečjem domu tokom šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka, uz ostale dečake.

Sud je presudu o slučaju doneo u maju, ali najnoviji skandal zlostavljanja katoličke crkve pojavio se i u decembru nakon što je visoki zvaničnik sveštenstva javno o tome progovorio.

Spejerski biskup Karl-Hajnc Vizeman javno je prozvao bivšeg zvaničnika biskupije Rudolfa Mocenbekera, koji je umro 1998. godine, za navodnu umešanost u zlostavljanje. Biskup je rekao da su se od tada javile još tri žrtve.

Imao je samo pet godina kad je zlostavljanje počelo, kaže da su ga časne sestre doslovno vukle na seks-zabave.

Žrtva zlostavljanja imala je samo pet godina kada se u martu 1963. pridružila domu koji je vodio red sestara Božanskog Spasitelja u nemačkom gradu Speyer. Ona prepričava da su je časne sestre „doslovno vukle“ u Mocenbekerov apartman gde je bila seksualno zlostavljana, objavio je „Der Špigl“, prenosi „Indeks“.

Ako se opirao, dobijao je batine.

Žrtva je rekla da su ga posetioci dečjeg doma zlostavljati na „seks-zabavama“. Kaže da su na takvim događanjima časne sestre podvodile mlađu decu između sedam i 14 godina sveštenicima, lokalnim političarima i biznismenima.

„Časne sestre su bile svodnici“, rekao je. Ako su se protivili odvođenju na zabave, dobili bi batine štapovima ili su im glave lupali o zid (i srpska deca u ustaškim logorima su svedočila da su ih časne sestre teško povređivale kažnjavajući ih tako što su im lupale glave u zid, a bebe i usmrćivale na taj način ako mnogo plaču).

„Na žurci je postojala soba gde su časne sestre nudile piće i hranu gostima, a u drugom uglu te sobe deca su bila silovana“, navodi se u iskazu žrtve. „Časne sestre su zarađivale na tome, muškarci su im velikodušno donirali u znak zahvalnosti.“

Silovala ga tri sveštenika istovremeno
Muškarac kaže da su ga jednom silovala tri sveštenika istovremeno.

„Nekad bih otrčao u dom u krvlju zaprljanoj odeći, krv bi mi curila niz noge“, rekao je, pa nastavio svoje svedočenje: „Pre nego što sam napustio dom u septembru 1972. bio sam seksualno zlostavljan oko hiljadu puta“.

Anonimni muškarac u svom svedočenju na sudu istakao je da su časne sestre bile ključ u celom sistemu zlostavljanja, te da su neke sestre čak i same seksualno zlostavljale mlađe dečake. Dečiji dom u kojem se navodno ovo sve događalo zatvoren je 2000. godine.

Vatikan „oprao ruke“, isplatio novčanu odštetu
Katolička crkva platila je muškarcu 15.000 evra odštete i 10.000 evra za troškove terapije uz žrtvinu penziju, prenosi Indeks.

„Koja mi je korist od novca?“, pita se žrtva, koja pati od posttraumatskog poremećaja i depresije.

„Brak mi je slomljen. Moje kosti, jetra i bubrezi takođe.“

„Za žrtve zlostavljanja preduzimanje pravnih radnji povezano je sa znatnim psihološkim stresom“, rekla je sudija Andrea Herman iz socijalnog suda u Darmstadu.

Od 2010. godine katolička crkva suočila se s nizom slučajeva zlostavljanja. Interna istraga zlostavljanja u 2018. otkrila je zlostavljanja u kojima je učestvovalo 1.670 sveštenika i 3.677 žrtava i to između 1946. i 2014. godine.

Da se podsetimo i da su mnoge časne sestre „brinule“ o srpskoj deci u ustaškim logorima u NDH tokom Drugog svetskog rata, a deca svedočila o svim mogućim oblicima zlostavljanja i sadizma, uključujući i ubistva.

Izvor: Srbin.info

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJČITANIJE

Poželjno kopiranje i uzimanje sadržaja bez dozvole

Za sve informacije pišite nam na

office[at]i1info.net

Copyright © 2015 Flex Mag Theme. Theme by MVP Themes, powered by Wordpress.

To Top