Sodom

Papa Franja podržao legalizaciju gej partnerstva: Imaju pravo na podizanje dece i porodice

Papa Franja izjavio je u dokumentarcu koji je danas premierno prikazan da bi gej osobe trebale biti u mogućnosti svoje partnerstvo legaliziovati, piše Reuters. To je jedna od njegovih najdirektnijih izjava podrške gej osobama.

Foto: Index.hr

Papa Franja: Homoseksualci imaju pravo da podižu porodicu

“Homoseksualci imaju pravo biti porodica i podicati porodicu. Oni su Božija deca i imaju pravo na porodicu”, rekao je papa Franja.

“Potrebno je napraviti zakon o građanskoj bračnoj zajednici. Tako bi oni bili pravno pokriveni. Ja se zalažem za to”, dodao je papa Franja izjasnivši se tako za životno partnerstvo gej osoba što nije čudan stav unutar Katoličke crkve, s obzirom da prema izveštaju hrvatskog teologa Ivice Šole – preko 30% katoličkih sveštenika su homoseksualci.

Papa Franja je ove stavove izneo u dokumentarcu “Francesco” koji je prikazan danas u okviru Rimskog filmskog festivala te se bavi likom i deelom sadašnjeg Pape.

Autorka filma, Evgenija Afinevska, rekla je da je papa svoju podršku LGBT pravima izrazio tokom intervjua koji je vođen za potrebe dokumentarca.

Papa je govorio u delu filma posvećenom Andrei Ruberi, homoseksualcu koji je s partnerom usvojio troje dece. Rubera priča kako je svojevoljno otišao na jutarnju misu koju je papa služio u svom vatikanskom domu i predao mu pismo u kojem objašnjava svoju situaciju.

Podsećanja radi, do 1973. Američka Psihijatrijska Asocijacija (APA) je smatrala da je homoseksualnost psihički poremećaj. Nakon toga je došlo do glasanja što je jako čudno jer nauka ne treba da glasa i u razlici od oko 200 glasova je odlučeno demokratski da se ovaj poremećaj skine sa liste poremećaja i bolesti.

Izvor: Index.hr

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJČITANIJE

Poželjno kopiranje i uzimanje sadržaja bez dozvole

Za sve informacije pišite nam na

office[at]i1info.net

Copyright © 2015 Flex Mag Theme. Theme by MVP Themes, powered by Wordpress.

To Top