Svet

Jevrejski i palestinski satanisti napravili zajedničku žurku u džamiji u Izraelu

U subotu uveče na muslimanskom svetom mestu između Jerusalima i Jerihona organizovana je žurka koja je razbesnela Palestince.

Foto: Pixabay

Muškarci i žene piju i plešu zajedno uz tehno i rejv muziku, piše “Tajms of Izrael”.

Video-snimci iz pomenute džamije, tradicionalnog odredišta muslimanskih hodočasnika na tom području, kružili su tokom vikenda, prikazujući božićni rejv sa mladim Palestincima i arapskim Izraelcima kako se provode.

Većina islamskih učenja zabranjuje konzumaciju alkohola, a mešovite zabave takođe su upitne u konzervativnom palestinskom društvu, piše portal.

Glavna zvezda žurke je bila perspektivna umetnica na novonastaloj palestinskoj elektronskoj muzičkoj sceni Ramala Sama Abdulhad el Hadi. Nju je u nedelju uveče privela policija Palestinske uprave, izvestila je izraelska javna televizija KAN pozivajući se na lokalne izvore.

Pre nego što se zabava završila, izvestan broj besnih Palestinaca lično se pojavio u džamiji kako bi se suprotstavili svojim sunarodnicima za koje smatraju da pokazuju versko nemoralno ponašanje.

Međutim, oni su uzvratili rekavši da su od Ministarstva turizma Palestinske uprave dobili dozvolu za održavanje događaja.

“Viski! Alkohol! Žene! Ministarstvo turizma, ovo nije verski moral. U stvari, to nije moral”, rekao je jedan od besnih demonstranata dok je telefonom snimao ono što je izgledalo kao scena.Izraelske snage bezbednosti stigle su na lice mesta kako bi smirile strasti jer džamija Nabi Musa leži uglavnom u području koje je pod potpunom izraelskom bezbednošću i civilnom kontrolom, prenosi Sputnjik.

“Tamo je bilo izraelskih vojnika, ali incidentom se bave izraelska policija i palestinske institucije”, podelio je portparol izraelske vojske.

Ministarstva palestinskih vlasti od tada su se široko uključila u međusobnu krivicu u pokušaju da izbegnu bes javnosti zbog navodnog skrnavljenja svetog mesta, koje je tobože imalo zeleno svetlo za događaj.​

Vest je prokomentarisao i zakonodavac Hamasa Zapadne obale Najef Rajoub, sugerišući da je reč o “zločinu u vreme kada su džamije zatvorene, a vernici progonjeni i hapšeni zbog ‘zločina molitve’ jer krše zakon i naređenja vlade”.

Izvor: B92.net

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJČITANIJE

Poželjno kopiranje i uzimanje sadržaja bez dozvole

Za sve informacije pišite nam na

office[at]i1info.net

Copyright © 2015 Flex Mag Theme. Theme by MVP Themes, powered by Wordpress.

To Top