Svet

Najmanje 25 preminulih od vakcine protiv sezonskog gripa u Južnoj Koreji

Lekari u Južnoj Koreji pozvali su vlasti da pauziraju kampanju vakcinacije protiv sezonskog gripa nakon što je prijavljeno da je najmanje 25 osoba preminulo posle primanja vakcine.

Foto: Pixabay

Vlasti u Seulu odbijaju da suspenduju vakcinaciju tvrdeći da nema dokaza da su smrti povezane sa vakcinom.

Najmanje 25 preminulih, uključujući i 17-godišnjeg momka, bili su deo kampanje besplatne imunizacije 19 miliona tinejdžera i starijih građana.

“Broj preminulih jeste porastao ali naš tim smatra da je mala verovatnoća da su te smrti rezultat vakcinacije”, rekao je direktor Korejske agencije za kontrolu i prevenciju bolesti, Jeong Eun-kjeong.

Vesti da je posle vakcinacije preminulo više osoba uznemirile su građane, već zabrinute zbog novog talasa pandemije koronavirusa.

“Razumem i žao mi je što su ljudi zabrinuti. Istražujemo šta se dogodilo i razmotrićemo ceo proces, od produkcije do distribucije”, rekao je ministar zdravlja Park Neung-hu. On je, međutim, odbacio mogućnost da se suspenduje program vakcinacije na neko vreme dok se ne utvrdi razlog tolikog broja preminulih.

Sa druge strane, Korejsko lekarsko udruženje pozvalo je vladu da privremeno stopira sve programe imunizacije kako bi uverili javnost da su vakcine bezbedne.

Vlasti su to odbile navevši da je preliminarna istraga prvih šest preminulih pokazala da ne postoji direktna veza između smrti i vakcina, kao i da nikakva toksična supstanca nije pronađena u vakcinama.

Šta su vakcine?

Šokantne činjenice o vakcinama koje bi svaki čovek, a naročito svaki roditelj morao da zna. Informišite se na vreme i sprečite posledice koje ponekad nije moguće sanirati – pogledajte dokumentarac ”Nacija pod vakcinama”.


Izvor: Espreso.rs/I1 INFO

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJČITANIJE

Poželjno kopiranje i uzimanje sadržaja bez dozvole

Za sve informacije pišite nam na

office[at]i1info.net

Copyright © 2015 Flex Mag Theme. Theme by MVP Themes, powered by Wordpress.

To Top