Sveta Zemlja

Ovo je prva vegan TV reklama u Izraelu

Jedna reklama prikazana na izraelskoj televiziji podigla je veliku prašinu. U reklami se vidi mladi par koji obavlja kupovinu u supermarketu. Žele da kupe jagnjeće meso, ali umesto zamrznutog, odlaze do dela mesare i traže sveže meso.

Nakon što su naglasili da žele da jagnje bude sveže, dobijaju od prodavca živo jagnje. Žena je šokirana dok u naručju drži mladunče. a reklama se završava porukom „ostvarite vezu“.

Prema rečima Omrija Paza, osnivača Vegan Frendly udruženja koje je sponzorisalo ovu kampanju, reklamu je na televiziji videlo preko tri miliona ljudi, odnosno trećina izraelskog stanovništva.

„Nakon toliko godina reklamiranja proizvoda životinjskog porekla, uzbudljivo je videti za promenu vegansku reklamu koja govori o saosećajnosti prema životinjama“, rekao je Paz.

Jedno istraživanje iz 2018. godine pokazalo je da se pet procenata Izraelaca izjašnjavaju kao vegani.

Foto: Shutterstock

Veganstvo u Izraelu

Izrael je u prošlosti nazivan “svetskom veganskom prestonicom”, jer ima više vegana po stanovniku nego bilo koja druga zemlja. Takođe je rangiran kao treća najbolja zemlja na planeti za vegane.

Sklonost Izraela prema veganskoj kuhinji i široka dostupnost biljnih jela verovatno je povezana sa strogim prehrambenim zakonima judaizma i pridržavanju pravila košer ishrane.

Ljudi koji se pridržavaju košer ishrane moraju meso i mlečne proizvode čuvati odvojeno, kako u pogledu pripreme hrane, tako i na tanjiru u obrocima.

Izvor: Krstarica.com/I1info.net

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJČITANIJE

Poželjno kopiranje i uzimanje sadržaja bez dozvole

Za sve informacije pišite nam na

office[at]i1info.net

Copyright © 2015 Flex Mag Theme. Theme by MVP Themes, powered by Wordpress.

To Top