Biznis

5 saveta kako da razmišljate o biznisu pre nego što ga pokrenete od Aleksandra Stanića

Jedan od najuspešnijih mladih preduzetnika, Aleksandar Stanić, osnivač Dropshipping akademije, Webiz i DNKtest projekta je u nedavnom intervjuu dao par saveta kako da pre svega razmišljate o biznisu pre nego što se uputite u isti.

Video: Aleksandar Stanić intervju / YouTube

Naravno da je online trgovina postala sve unosniji posao zato što su se mnoge standardne prodavnice zatvorile zbog novih mera i takođe prešle na online poslovanje. Zato sa vama delimo par saveta koje Aleksandar Stanić misli da su neophodni da biste uspeli u biznisu i imali pravo razmišljanje (mindset).

1) Dropshipping je princip prodaje i on kao takav ne može da bude mrtav. Reći da je dropshipping mrtav je notorna glupost, zato što je to princip prodaje odakle vi preprodate ono što neko proizvodi na drugoj lokaciji. Vaše je samo da taj proizvod postavite online i adekvatno ga izreklamirate.

2) Ljudi imaju novac, vreme i znanje u nekom odnosu. Mladi nemaju novac, ali imaju vreme i mogu da imaju znanje. Vreme je najvrednija stvar koju možete da iskoristite kako biste stekli znanje, a zatim i novac. Ako imate novac i znanje – a nemate vreme – ništa niste uradili. Zato je mnogo bitno da to vreme pravilno iskoristite. Ako gledate na vreme kao na određene bodove ili poene – lakše ćete razumeti kako da ih pretvorite u druge bodove tj. novac.

3) Novac služi da imate više slobode i vremena. Novac sam po sebi nije svrha ili suština, već alat da biste bili slobodni. Sa njim imate mogućnost da radite isključivo ono što vas zanima. U Srbiji je idealn da imaš 700e mesečno i da radiš 8 sati. A to je zapravo tužno razmišljanje. Mi možemo mnogo više i da radimo mnogo manje ako se posvetimo učenju koje je praktično besplatno na internetu.

4) Kod online trgovine tj. dropshipping-a ima 100 detalja koje morate da uklopite. Ako ne uklopite jedan može sve da vam propadne. Tipa postavite prodavnicu i proizvod kako treba, ali ne uvučete lepo link za prodaju u reklamu i sve vam pada u vodu. Ja sam sve te detalje na jednom mestu postavio u okviru svog Webiz projekta gde se nalazi Dropshipping kurs, ali njih možete i online besplatno naći na YouTube-u.

5) Prve rezultate videćete kroz 6 meseci do godinu dana ako ste početnik. Da biste napravili stabilan biznis koji ne mrda – za to je meni bilo potrebno između 4 do 5 godina. To je da imate par svojih zaposlenih i da ste sigurni da biznis ne može tek tako da propadne. Kada dođete do toga, onda ste već u penziji i treba da razmišljate tako da donesete malo odluka u životu, ali pravih.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJČITANIJE

Poželjno kopiranje i uzimanje sadržaja bez dozvole

Za sve informacije pišite nam na

office[at]i1info.net

Copyright © 2015 Flex Mag Theme. Theme by MVP Themes, powered by Wordpress.

To Top