Zanimljivosti

Priznajem, postoji Bog: Ovako je doktor Entoni Flu, ikona ateizma, postao religiozan

Postoji samo jedan naučnik u istoriji koji je bio nazvan „ikona ateizma“ i „šampion ateizma“ – dr Entoni Flu. Međutim, ono što se desilo je svojevremeno šokiralo veliki deo naučne zajednice.

Pred brojnim kamerama dr Flu je izjavio: „Sazvao sam ovu konferenciju za štampu da vas obavestim da sam postao religiozan. Pod pritiskom jasnih i nedvosmislenih naučnih činjenica morao sam da prihvatim da Bog postoji“.

Foto: Nytimes.com

Reč je o dr Entoniju Flu-u, profesoru filozofije na najpoznatijim svetskim univerzitetima, autoru brojnih knjiga koje osporavaju religiju, od kojih je najpoznatija „Bog i filozofija“ – knjiga koja je imala brojna izdanja.

Profesor Flu je bio idol svim svetskim ateistima, a njegove debate sa religioznim naučnicima bile su omiljeni program ateistima širom sveta.

Veliki uspon ateizma u savremenom svetu doveo je do formiranja brojnih klubova ateista, a ikona svakog od tih klubova bio je prof dr Entoni Flu. A onda se desilo nešto neočekivano, šokantno…

Na debati sa jednim religioznim naučnikom dr Flu je iznosio poznate ateističke argumente, a onda mu je suprotna strana uputila dva pitanja:

(Prvo pitanje): „Gospodine Flu, ja u rucim držim Bibliju. Gde je nastala ova knjiga?“

Dr Flu je odgovorio: „Nastala je u štampariji, naravno.“

Onda mu je religiozni naučnik prigovorio: „U ovoj knjizi se nalazi informacija, što znači da je knjiga nastala u umu pisca, a ne u štampariji. Da li se slažete?“

Dr Flu se složio: „Da, u pravu ste, ta knjiga je nastala u umu pisca.“

A onda je usledilo pitanje na koje dr Flu nije znao da odgovori:

(Drugo pitanje): „Gospodine Flu, pošto svi živi organizmi imaju u sebi veoma složenu informaciju, zapisanu u genima, u čijem umu je nastala ta informacija?“

Dugotrajno ćutanje dr Flua bilo je šokantno za njegove ateističke simpatizere, pa je razgovor skrenut na drugu temu, a pomenuto pitanje ostalo je neodgovoreno.

Tokom devet meseci nakon debate dr Flu je razmišljao o pitanju na koje nije znao odgovor. Njegov moto, kojim je učio studente tokom više godina, glasio je: „Treba slediti činjenice bez obzira na to kuda te one odvedu.“

I tako su činjenice odvele najpoznatijeg svetskog ateistu do zaključka koji je izneo na konferenciji za štampu koja će izazvati pravi zemljotres u velikom delu naučne zajednice. Pred brojnim kamerama dr Flu je izjavio:

„Dame i gospodo, poštovani prijatelji, sazvao sam ovu konferenciju za štampu da vas obavestim da sam postao religiozan. Pod pritiskom jasnih i nedvosmislenih naučnih činjenica morao sam da prihvatim da Bog postoji. U najnovijem izdanju moje knjige ‘Bog i filozofija’ pisaće da su sva moja dosadašnja dela prevaziđena.“

Šok je bio potpun. Neverica nije silazila sa lica i usana armije svetskih ateista.

Kada je ova vest odjeknula u svetskim medijima, u isto vreme krenula je lavina komentara ateista da dr Entoni Flu „nije tako mislio“, da su mediji „loše preneli njegovu izjavu“ itd. Onda je dr Flu ponovo izašao pred kamere i ponovo potvrdio svoje jasno opredeljenje da Bog postoji i da je to naučna činjenica koja je jasna i neoboriva.

Ali, kao što smo svedoci da u ovom svetu postoji ona strana koja agresivno prikazuje svetlost kao tamu, crno kao belo, a slatko gorko, tako je nastavljena agresivna kampanja u brojnim medijima da dr Flu nije izjavio da je postao religiozan, da ga „religiozni fanatici pogrešno interpretiraju“ i da je ateizam jedini pravi put u životu.

Foto: Bethinking.org

Dr Flu je onda seo i napisao autobiografsku knjigu „Priznajem: Postoji Bog!“ – Kako je najortodoksniji svetski ateista promenio svoj stav“. U toj knjizi on opisuje svoje odrastanje u religioznoj porodici, svoje skretanje u ateizam pod uticajem ateističke literature i dugogodišnji rad na mestu profesora filozofije na brojnim svetskim univerzitetima kao najvatreniji promoter ateizma u svetu. A onda, usledio je preokret pod uticajem jasnih naučnih činjenica.

U svojoj knjizi dr Flu, kao maestralni filozof i logičar, pokazuje kako je najpoznatiji svetski evolucionista, Dr Ričard Dokins, potpuno pogrešno objasnio fenomene u prirodi, i zloupotrebio svoj uticaj kao profesor biologije na Oksfordskom univerzitetu.

Knjiga dalje obrađuje i druga pitanja u vezi s odnosom nauke i religije, i nauke i ateizma, i predstavlja pravi udžbenik zdrave logike i jednostavnog naučnog rezonovanja.

Kao religiozan čovek, dr Flu citira biblijski tekst i kaže: „Teško onima koji zlo zovu dobro, a dobro zlo, koji prave od mraka svetlost, a od svetlosti mrak, koji prave od gorkog slatko a od slatkog gorko.“

Razvoj nauke bacio je novo svetlo na bezbrojna čuda prirode koja potvrđuju tvrdnju da je ovaj svet stvoren i da nije mogao nastati slučajno, kako tvrdi savremena teorija evolucije.

Arheologija, geologija, astronomija i druge naučne discipline pokazale su da postoji potpuni sklad između savremenih naučnih otkrića i izveštaja datih u Bibliji. Tvorac ne samo da je stvorio ovaj svet, već je čoveku dao jasna uputstva za kvalitetan i uspešan život, zapisana u Bibliji.

Činjenica je da ne postoji šteta koju čovek može da izazove a koju Tvorac ne može da ispravi. Istinski religiozni ljudi, kao dr Entoni Flu, svesni su te činjenice i hrabro nastupaju u odbrani onoga što je istinito i životno važno.

Onaj koji je stvorio čoveka u stanju je to ponovo da učini, i nakon njegove smrti, a za one koji su uporni u pobuni i destrukciji ne postoji nijedan dokaz koji bi mogao da ih pokrene u pozitivnom smeru, kao što Tvorac kaže: „Ovima mogu i mrtvi da ustaju iz grobova, ali neće verovati.“

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJČITANIJE

Poželjno kopiranje i uzimanje sadržaja bez dozvole

Za sve informacije pišite nam na

office[at]i1info.net

Copyright © 2015 Flex Mag Theme. Theme by MVP Themes, powered by Wordpress.

To Top