Zdravlje

Ispovest momka koji je nakon godina borbe uspešno rešio bubuljice i mitisere

Problem kod mladih sa bubuljicama i mitiserima je sve veći. Deca od malena jedu previše procesuiranu sa tonom pojačivača ukusa, emulgatorima i drugom hemijom. Dolazi do prevelike zaprljanosti organizma koji se godinama neuspešnost tretira drugom hemijom koju dermatolozi preporučuju i to tako ide u krug.

Zato vam u celosti prenosimo ispovest momka koji je rešio taj problem nakon godina problema sa kožom.

Foto: Bubuljice i mitiseri / Canva

“Večeras bih se pozabavio jednim problemom sa kojim se snašao veliki broj ljudi a ne zna adekvatno rešenje istog.

U pitanju je problem sa bubuljicama, mitiserima po telu koji su i više nego lako otklonjivi.

Neću vam sa naučnog aspekta pričati i zamarati vas sa nepotrebnim objašnjavanjima i mikroskopskim dešavanjima već ću vam govoriti iz moje perspektive i mog znanja koje sam stekao za ovih 6/7 godina borbe sa istim; samim tim smatram da sam kompetentan da vas usmerim na način izlečenja i poboljšanja stanja u kom ste trenutno.

Rešenja ovog problema možemo da svedemo u nekoliko kategorija (po mom mišljenju svedenih po važnosti)

  1. Zdrava ishrana
  2. Hidratacija
  3. Higijena
  4. Fizička aktivnost
  5. Duhovni aspekt / stres prevashodno

Kada svedemo na ovih 5 stavki mnogo lakše možemo da detektujemo uzrok problema i samim tim jednostavno da ga otklonimo.

Tokom mog prelaska sa mesne, termički-ultra prerađene hrane, slatkiša i ostalih dogodovština na mahunarke, žitarice, voće, povrće, što siroviju biljnu ishranu u roku od SAMO nedelju dana primetio sam tolike promene na svojoj koži… toliku da za svih tih 6 godina borbe nisam ni 1% bubuljica izgubio koliko sam izgubio za tih nedelju dana pravilne ishrane.

Foto: Promena ishrane i hidratacija najviše pomaže / Canva

Tu sam uvideo da tu ima mnogo više nego što mislimo i konvertovao sam se kao iz topa. Kada bih posle toliko napredka i vremena provedenom na biljnoj ishrani probao nešto poput kečapa, majoneza, sokova iz prodavnice, čokolade, mesa, ne bi prošlo ni 10 minuta ja bih osetio toliku nelagodu i masnoću na licu da bih mogao sa sigurnošću da kažem gde, kad i koliko će mi bubuljica iskočiti.

Moj skromni početak je bio sa pakovanjem zdrave hrane i odatle sam se gradio na dalje.

Hidratacija kože je ključan faktor u održavanju trenutne elastičnosti i celokupnom “kvalitetu” kože. Lojne žlezde proizvode najbolje ulje koje može da postoji na našem tržištu i igra bitan faktor u čišćenju kože, negovanju kože i poboljšava stanje suve ili osetljive kože. Naravno sve ovo se ne može odvojiti od Zdrave Ishrane jer je ona ključna stavka u pravilnom radu svih funkcija na telu; Da bi koža bila dovoljno nauljena moramo da u telo unosimo dosta tečnosti (vode, ceđenih sokova pa čak i hrana kao voćkica u kojima ima veliki procenat tečnosti neophodne za naš organizam). Mogu da se koriste i neka kupovna, biljna ulja ali ih JA nisam koristio pa ne bih da pametujem.

Higijena sama po sebi je obavezna ne bili se na mikro nivou zaštitili od virusa, bakterija i ostalih drugara. Ja sam kao neiskusna individua istraživao i koristio raznorazne preparate za higijenu kože koji navodno “rukom odnose problem” to su mi savetovali lekari i medicinski lekari kao što je moja majka, uvereni u njihovu učinkovitost koja je bila nevidljiva.

Svakim danom bih probavao po 3 preparata koji su toliko pekli da sam hteo iz kože da iskočim, isušivali su kožu ne bili uklonili svu prljavštinu i ulja i jakom hemijom probijali u pore kože ubijajući sve pred sobom pa čak i kožu koja nam je jako bitna. Od ovoga vam koža izgubi sva bitna svojstva i počne da degradira i stari… Išao sam na razne tretmane stručnjaka (čijih se naziva ni ne sećam koliko su StRuČnI i AkReDiToVanI bili a pametni da ne pričam… glava da zaboli) gde su mi ručno cedili bubuljice i spaljivali sa strujom pa sam se osećao kao onaj deda iz “Mrtav Ladan”. Očekivano to je samo odmagalo.

Tuširanje posle svakog znojenja i prljanja (od pada, zamašćivanja itd..) je OBAVEZNO – čak to bilo 3/4/5 puta dnevno (sa ili bez nekog prirodnog šampona tj sapuna) presvlačenja donjeg veša, majci… Za umivanje da ne govorim.

Da bi vaše telo izbacilo toksine treba da se znoji a to je odlično postići nekom vrstom vežbanja pa bilo to samo šetnja. A da ne govorim koliko ćete se bolje osećati u svom telu. 🙂

“Ako Gospod kuću ne gradi, uzalud se muče graditelji; Ako neće Gospod čuvati grad – uzalud ne spava stražar” (Psalmi 126:1).

Povezivanje sa Bogom je najbitnije u svakom poslu koji čovek hoće da radi pa bilo to malo kao bubuljice, mir u Gospodu povlači sa sobom toliko pozitivnih stvari a jedna od njih je stres, preveliki stres može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema pridržavali se vi svega predhodno rečenog ili ne tako da ovo treba da vam govori samo za sebe ☺️

Zaključak:

  • Izbaciti prerađevine, meso, slatkiše koliko možete, korak po korak
  • Puno tečnosti 2/2,5 litre dnevno, ja lično pijem čim ožednim a to bude i do 6+ litara dnevno ?? Pratite prvi savet i nećete imati problema sa negom kože uljima.
  • Ako ne želite da završite sprženi ne odlazite kod stručnjaka već se redovito umivajte, tuširajte i molim vas menjajte odeću, frotir i presvlake koliko god je to puta potrebno ❤️
  • Ne budi lenj već uzmi motiku u ruke
  • “Ja sam put, istina i život, niko ne dolazi k Ocu – sem kroz mene”

Ispovest: Petar Jurković
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJČITANIJE

Poželjno kopiranje i uzimanje sadržaja bez dozvole

Za sve informacije pišite nam na

office[at]i1info.net

Copyright © 2015 Flex Mag Theme. Theme by MVP Themes, powered by Wordpress.

To Top