Zanimljivosti

Prkos – film o stradanju, preživljavanju i časti

Ne tako davno, 2008. godine, oskarom nagrađeni reditelj Edvard Cvik snimio je film o nešto daljoj prošlosti, Drugom svetskom ratu koji je obeležio živote mnogih ljudi.

Film “Prkos”, snimljen prema neverovatnom istinitom događaju, je veličanstvena priča o porodici, časti, osveti i spasenju u Drugom svetskom ratu.

Godine 1941. ubijene su hiljade Jevreja iz istočne Evrope. U samom jeku Drugog svetskog rata, u nacističkoj okupiranoj istočnoj Evropi, trojica braće Bilski, izbegavši smrt, beže u beloruske šume zajedno sa mnogim drugim Jevrejima kako bi preživeli. Tamo započinju svoju očajničku borbu sa nacistima.

Braća Bilski ne samo da su uspeli da pobegnu, skrivajući se u šumama, već su spasili i živote 1200 Jevreja, odvodeći ih sa sobom u neprohodnu divljinu iz strašnih geta.

Kako su slavni glumci dali izvrsne portrete trojice braće, koji su primitivnu borbu pretvorili u nešto sa mnogo većim posledicama – put kojim će osvetiti smrt svojih bližnjih, spašavajući hiljade drugih, možete pogledati na linku.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJČITANIJE

Poželjno kopiranje i uzimanje sadržaja bez dozvole

Za sve informacije pišite nam na

office[at]i1info.net

Copyright © 2015 Flex Mag Theme. Theme by MVP Themes, powered by Wordpress.

To Top