Zdravlje

Šta fudbaler Nemanja Gudelj kaže o biljnoj ishrani?

Zbog čega najviše hvale Gudelja? Više je razloga. Pod broj jedan, izmerili su da je pretrčao 11.218 metara na Stamford Bridžu. I to opasnim tempom. Ima i razlog iza toga.

Foto: Srdjan Stevanovic/Getty Images

“Pitaju to često, jer pretrčao sam, ne znam, kilometar više od Hezusa Navasa, a on inače trči mnogo. To je do dijete, jedem slično kao vegan.

Nema mesa, nema ribe, mlečnih proizvoda, sira, mleka, jaja. Počeo sam, ima već četiri godine. I od tada se osećam mnogo jači. Mnogo sam izdržljiviji, oporavak mi je mnogo brži. Nisam čak ni imao osećaj da sam trčao toliko. Ono, posle 90 minuta jesam bio umoran, ali mogao sam još“.

Narodski rečeno, mogao bi da odigra dve utakmice…

“A-ha-ha. Dobro, ne znam baš tačno da li dve, ali recimo protiv Norveške, posle 120 minuta zbog produžetaka… Opet, jesam bio umoran, mislim da sam pretrčao 15 i nešto kilometara, ali nisam bio mrtav. Sledeći dan sam bio skroz OK. Mišići nisu bili preteški, pa sam mogao posle opet da igram. Sve je to zbog ishrane“.

Inače, Nemanja Gudelj je imao tešku povredu od koje se oporavljao tretmanima kod Milisava Nikolića, pa se može zaključiti i odakle mu ideja da u potpunosti pređe na biljnu ishranu.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

NAJČITANIJE

Poželjno kopiranje i uzimanje sadržaja bez dozvole

Za sve informacije pišite nam na

office[at]i1info.net

Copyright © 2015 Flex Mag Theme. Theme by MVP Themes, powered by Wordpress.

To Top